Pompierii, activități preventive în spitalele din Neamț

Având în vedere riscul de incendiu specific unităților sanitare, suplimentar față de controalele executate la aceste obiective, ISU Neamț a concretizat preocuparea pentru reducerea acestui risc prin organizarea unor instruiri cu angajații acestor instituții.

Astfel, începând din luna aprilie a acestui an, cadre ale subunităților de intervenție au asigurat instruirea personalului unităților sanitare în ceea ce privește modul de utilizare a stingătoarelor de incendiu în cadrul unor activități practice de stingere a unui foc la tavă.

În cadrul acestei activități, organizate cu maxim 30 de persoane, au fost prezentate și regulile de evacuare din unitățile sanitare în cazul manifestării unei situații de urgență.

Până la această dată la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, Spitalul Orășenesc Bicaz, Spitalul Municipal de Urgență Roman, Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman și la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț au fost instruite 940 de persoane, urmând ca activitatea să continue până la instruirea întregului personal.

Informații furnizate de Prim-adjunctul Inspectorului Șef al ISU Neamt, Colonel Mihai-Ciprian MITREA

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *