Porti aparat dentar? Iata cum atingi rezultatele urmarite in cel mai scurt timp!

Aparat dentar - Dental Excellence

Atat din punct de vedere social, cat si din perspectiva sanatatii, un zambet perfect si o dantura sanatoasa sunt prioritati pe lista foarte multor persoane. In acest sens, o solutie ideala este reprezentata de purtarea unui aparat dentar. Acest tratament ortodontic va remedia eventualele defecte de pozitionare ale dintilor si iti va oferi o dantura lipsita de probleme estetice si functionale.

Daca deja parcurgi un astfel de tratament, medicul in grija caruia te afli probabil ca te-a informat in legatura cu atentia speciala pe care trebuie sa o acorzi igienei orale in aceasta perioada.

Tocmai de aceea, daca vrei sa eviti formarea cariilor, aparitia petelor albe pe smaltul dintilor sau inflamatiile la nivelul gingiilor, specialistii din cadrul clinicii stmatologice Dental Excellence au sintetizat informatiile de care ai nevoie in 3 mari recomandari ce duc la o conduita corespunzatoare acestui tratament. Iata, asadar, ce trebuie sa faci si ce trebuie sa eviti pe durata unui tratament cu aparat dentar!

Urmeaza cu strictete regulile de igiena dentara!

Atunci cand porti aparat dentar, trebuie sa te speli pe dinti cu atentie dupa fiecare masa, inclusiv dupa gustari, folosind periute speciale (cu peri foarte moi, interdentare etc). Poti incepe prin a clati gura cu foarte multa apa, astfel incat resturile alimentare sa se desprinda de bracketii aparatului. Continua cu perierea fiecarui dinte in parte, incepand cu linia gingiilor si apoi a bracketilor.

Poti folosi o periuta pentru spatii interdentare acolo unde o periuta normala nu are acces, astfel incat sa poti patrunde si curata fara sa cauzezi disconfort sau sa deteriorezi gingia. Pe deasupra, va fi necesar sa schimbi periuta de dinti la cel mult fiecare doua luni, dat fiind faptul ca riscul unei infectii orale este destul de ridicat pe parcursul unui tratament cu aparat dentar. In plus, nu trebuie sa efectuezi un periaj viguros pentru a nu risca desprinderea sau deteriorarea dispozitivului medical.

Pentru a reduce chiar mai mult riscul de aparitie a cariilor, poti folosi o pasta de dinti cu continut de fluor. O alta recomandare importanta pentru o buna igiena orala este sa folosesti ata dentara. Aceasta iti va permite sa indepartezi cu usurinta resturile alimentare prinse intre dinti si componentele aparatului.

Nu consuma produse si alimente tari sau lipicioase!

Daca vrei sa te bucuri de cele mai bune rezultate in urma tratamentului cu aparat dentar pe care il parcurgi, va trebui sa te supui si catorva restrictii ce tin de preparatele culinare pe care le consumi.

Din acest punct de vedere, indicatia specialistilor in ortodontie este sa eviti orice aliment sau produs care se poate lipi de dinti, precum guma de mestecat, caramelele sau alte dulciuri de acest tip. Alimentele lipicioase pot cauza desprinderea cimentului dentar de sub benzi sau ruperea bracketilor aparatului dentar pe care il porti.

In plus, va trebui sa eviti muscaturile puternice din alimente tari, intrucat acestea pot slabi functionalitatea aparatului prin indoirea sau deteriorarea componentelor acestuia. Inca o recomandare de urmat in acest sens este sa eviti consumul sucurilor de fructe si bauturilor acidulate, intrucat acestea pot eroda dintii. Astfel, pe intreg parcursul tratamentului cu aparat dentar, indicat este sa consumi numai alimente moi, cu textura usoara si semi-lichida, si sa mesteci cu grija fiecare dumicat.

Viziteaza cu regularitate cabinetul stomatologic!

Atat timp cat porti aparat dentar, recomandarea este sa efectuezi un consult la medicul ortodont in fiecare luna sau, daca simti nevoia, chiar mai des. Pentru a fi eficient si precis, dispozitivul medical pe care il porti necesita ajustari in mod constant, asadar viziteaza medicul pentru a te asigura ca rezultatele pe care le astepti vor fi atinse cat mai curand.

Daca vrei sa te bucuri de tratamente ortodontice de cea mai buna calitate, alege clinica stomatologica Dental Excellence! Aici vei avea acces la specialisti cu experienta vasta si la cele mai moderne si eficiente solutii de tratament cu aparat dentar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *