Premiile Oscar – Răspunsul Academiei la palma…

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

La mai puţin de un an după ce actorul Will Smith l-a pălmuit pe actorul de comedie Chris Rock pe scena galei Oscar, Academia Americană de FIlm, responsabilă de eveniment, a revenit asupra gestionării incidentului.


Cu ocazia unui eveniment, desfăşurat luni în prezenţa a aproape 200 de nominalizaţi la cursa statuetelor, preşedinta Academiei, Janet Yang, şi-a exprimat dorinţa de a întoarce pagina acestei controverse „fără precedent” şi de a „învăţa din ea”.

 

„Ceea ce s-a întâmplat pe scenă a fost complet inacceptabil. Şi răspunsul organizaţiei noastre a fost inadecvat”, a spus ea.

„Am învăţat lecţia că Academia trebuie să dea dovadă de transparenţă şi responsabilitate totală în acţiunile sale, mai ales în perioade de criză. […] Ne angajăm să menţinem cele mai înalte standarde în timp ce operăm schimbările pe care vrem să le vedem în industria noastră”, a adăugat ea. 

Pe 28 martie 2022, în mijlocul ceremoniei Oscar, când Chris Rock, pe scenă, tocmai făcuse o glumă despre tunsoarea Jadei Pinkett Smith, Will Smith s-a ridicat şi l-a pălmuit pe acesta, pe scenă, înainte de a striga: „Nu pronunţa numele soţiei mele cu gura ta nenorocită!”.

După incident, Will Smith a revenit pe scenă pentru a accepta premiul pentru „cel mai bun actor” cu rolul din „The Williams Method”. Apoi a fost interzis de la toate ceremoniile timp de 10 ani, după ce a demisionat din Academie.

În această vară, actorul i-a cerut scuze public lui Chris Rock mai întâi pe Instagram şi apoi într-un videoclip în care a spus că „atitudinea sa este inacceptabilă”.

De atunci, Will Smith a început reabilitarea sa în industrie cu filmul „Emancipation”, regizat de Antoine Fuqua, şi lansat în decembrie. O întoarcere considerată prematură de unii critici. 

În timpul campaniei de promovare a lungmetrajului, actorul a asigurat că îi înţelege pe spectatorii care nu sunt pregătiţi să-l revadă în curând pe ecran, după incident. 

„Înţeleg perfect. Dacă cineva nu este pregătit, îl voi respecta în totalitate şi îi voi da libertatea de a nu mai vrea să mă mai vadă”, a asigurat acesta în cadrul unui interviu acordat jurnalistului american Kevin McCarthy.

Cea de-a 95-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc duminică, 12 martie, la Dolby Theatre de la Ovation Hollywood, gazdă fiind Jimmy Kimmel.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img