Cum sa gasiti un arhitect bun in 5 pasi simpli

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

1. Construiti un plan inainte de a gasi un arhitect

Inainte de a incepe sa abordati arhitectii, trebuie sa aveti un plan a ceea ce doriti sa construiti. Un arhitect va dori sa stie ce urmaresti, astfel incat sa poata stabili daca este interesat sa preia proiectul.

Nu este nevoie sa aveti o lista cu tot ceea ce va doriti stabilita in piatra, dar o idee despre urmatoarele ar fi utila pentru a va orienta arhitectul in directia corecta:

  • numarul de dormitoare
  • numarul de bai
  • stilurile arhitecturale care va plac
  • materialele pe care le preferati
  • doriti o amenajare in plan deschis?

2. Cautati pe internet optiunile pe care le aveti

Cand vine vorba de gasirea unui arhitect pentru proiectul dumneavoastra, una dintre cele mai simple modalitati de a face acest lucru va fi o simpla cautare pe Google, vizand zona dumneavoastra locala. Consultati si retelele de socializare – Instagram face echipa cu arhitecti si designeri care isi prezinta lucrarile, dar si platformele online care fac legatura intre clienti si prestatori, precum www.monicaridzi.ro. Daca gasiti vreunul care va place, este probabil ca pe aceste platforme sa aiba datele lor de contact cu care puteti lua legatura.

3. Apelati la recomandarile cunostintelor

Ca si in cazul oricarei persoane pe care o angajati sa lucreze la proiectul dumneavoastra – fie ca este vorba de designeri, constructori, tamplari etc. – este intotdeauna mai bine daca puteti gasi pe cineva care sa fie recomandat de persoane pe care le cunoasteti si in care aveti incredere. Intrebati familia si prietenii daca au lucrat cu un arhitect pe care l-ar recomanda.

Alternativ, ar fi bine sa iesiti in zona in care construiti si sa observati casele noi care va plac – nu este rau sa intrebati proprietarul care a efectuat lucrarile. Avantajul unui arhitect local inseamna, de asemenea, ca acesta este familiarizat cu proiectarea de locuinte care se potrivesc in acea zona, si acesta ar putea fi prieten cu autoritatea locala de planificare si ar putea, de asemenea, sa va recomande constructori locali cu care a mai lucrat la proiecte.

4. Gasiti un arhitect cu care sa lucrati si sa comunicati

Arhitectul dvs. este persoana in care aveti incredere pentru a va proiecta casa de vis. Veti investi o multime de bani nu doar in proiect, ci si in etapa de proiectare in sine, si trebuie sa simtiti ca il puteti aborda cu privire la orice.

Atunci cand intervievati diversi arhitecti pentru acest post, unul dintre factorii decisivi ar trebui sa fie daca va intelegeti si daca va simtiti suficient de increzatori pentru a-i putea aborda in orice privinta. Acest lucru va ajuta ca totul sa decurga fara probleme.

O intrerupere a comunicarii poate avea un efect de durata asupra intregului proiect, asa ca, atunci cand va alegeti arhitectul, asigurati-va ca va puteti baza pe el si ca va simtiti amandoi in largul vostru.

5. Gasiti un arhitect ale carui lucrari anterioare le apreciati

In zilele noastre, una dintre cele mai usoare si rapide modalitati de a vedea lucrarile anterioare ale unui arhitect va fi prin intermediul site-ului acestuia.

Site-ul unui birou de arhitectura va fi principalul lor instrument de vanzare si exista sanse ca acolo sa existe o mana de proiecte bine fotografiate pe care sa le puteti parcurge. Acest lucru va va da o indicatie cu privire la calibrul lucrarilor pe care le produc, stilul arhitectural in care s-ar putea specializa, materialele cu care sunt familiarizati si sistemele de constructie cu care sunt obisnuiti sa lucreze.

Este important sa va placa munca lor si sa stiti ca va pot oferi stilul de casa pe care il doriti.

spot_imgspot_img