Preşedintele Consiliului European a discutat cu Volodimir Zelenski despre crearea unui Fond de Solidaritate pentru Ucraina

​Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, anunţă, vineri, că a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre crearea unui Fond de Solidaritate pentru Ucraina, în care să existe lichidităţi care să ajute autorităţile, iar pe termen lung să asigure refacerea ţării, relatează News.ro.

Charles MichelFoto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia

Charles Michel şi Volodimir Zelenski au discutat din nou vineri.

”S-au discutat elemente concrete în legătură negocierile în curs dintre Ucraina şi Rusia. Curajul şi rezistenţa de care dau dovadă ucrainenii sunt umilitoare”, a scris pe Twitter, Charles Michel.

Potrivit acestuia, UE va continua să fie alături de Ucraina în faţa agresiunii Kremlinului.

Preşedintele CE a afirmat că sprijină constituirea unui Fond de Solidaritate pentru Ucraina pentru a ajuta la furnizarea de servicii de bază şi pentru a răspunde nevoilor imediate ale cetăţenilor.

”Fondul va oferi lichidităţi pentru sprijinirea continuă autorităţilor şi, pe termen lung, va servi drept coloană vertebrală pentru reconstrucţia unei Ucraine libere şi democratice odată ce ostilităţile încetează”, a mai transmis preşedintele CE.

La rândul său, Zelenski a precizat că s-a discutat şi despre aderarea Ucrainei la UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *