VIDEO Discuții în van între Biden și Xi Jinping. Administrația SUA, îngrijorată în continuare că China ar putea ajuta Rusia cu echipamente militare

Administrația Biden este în continuare îngrijorată de faptul că China ia în considerare să răspundă cererii Rusiei de a o ajuta cu echipament militar, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, într-o conferință de presă, relatează The Guardian. Asta, în pofida declarațiilor care fac apel la pace ale liderului chinez Xi Jinping în discuția cu președintele SUA, Joe Biden.

Jen PsakiFoto: Captura video

„Avem această îngrijorare. Președintele a detaliat care ar fi implicațiile și consecințele dacă China oferă sprijin material Rusiei în timp ce aceasta conduce atacuri brutale împotriva orașelor și civililor ucraineni. Și asta este ceva ce vom urmări și lumea va urmări”, a spus Psaki.

Joi, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că administrația Biden este îngrijorată că China ia în considerare să asiste direct Rusia cu echipamente militare pentru utilizare în Ucraina, lucru pe care Beijingul a negat.

Vineri, președintele chinez, Xi Jinping, a spus că China și Statele Unite trebuie să îndrume relațiile bilaterale pe drumul cel bun și că ambele părți ar trebui, de asemenea, să își asume responsabilitățile internaționale cuvenite și să depună eforturi pentru pacea mondială.

„În calitate de membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU și de primele două economii ale lumii, ne revine nu numai să conducem relațiile China-SUA pe drumul cel bun, ci și să ne asumăm responsabilitățile internaționale și să lucrăm pentru pace și liniște în lume”, l-a asigurat liderul chinez pe omologul său întrucât Statele Unite îndeamnă China să se distanțeze clar de Rusia.

Cu toate acestea, China nu a învinovățit Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Așa că, președintele american, Joe Biden, l-a avertizat pe omologul său chinez de „implicațiile și consecințele” dacă Beijingul oferă sprijin material Rusiei în timp ce aceasta efectuează un atac brutal asupra orașelor și civililor ucraineni”.

Citește și:”China a vorbit, dar nu a zis nimic”: Xi Jinping și-a menținut poziția ambiguă în fața lui Biden

——

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *