Preţurile din China au crescut pentru a treia lună consecutiv în aprilie, semnalând o îmbunătăţire a cererii interne

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preţurile de consum din China au crescut pentru a treia lună consecutiv în aprilie, în timp ce preţurile de producător şi-au continuat scăderile, semnalând o îmbunătăţire a cererii interne, în timp ce Beijingul încearcă să facă faţă provocărilor, în încercarea de a susţine o economie slăbită, transmite Reuters.

Fabrică de componente electronice din ChinaFoto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Cifrele, urmărite îndeaproape, urmează unor date mai bune decât erau aşteptările despre importuri, pentru aprilie, sugerând că un val de măsuri de sprijin politic din ultimele câteva luni ar putea susţine încrederea consumatorilor.

Preţurile de consum au crescut cu 0,3% în aprilie faţă de aceeaşi lună din anul precedent, au arătat sâmbătă datele Biroului Naţional de Statistică, faţă de o creştere de 0,1% în martie şi un sondaj Reuters care prognoza o creştere de 0,2%.

”Exceptând preţurile alimentelor şi energiei şi datele privind inflaţia de consum sugerează o revenire a cererii, în special în servicii”, a declarat Xu Tianchen, economist senior la Economist Intelligence Unit.

Inflaţia de bază, excluzând preţurile volatile la alimente şi combustibili, a atins 0,7% în aprilie, de la 0,6% în martie.

În general, indicele preţurilor de consum (IPC) a crescut cu 0,1% faţă de luna precedentă, depăşind o scădere estimată de 0,1% în sondaj şi inversând o scădere de 1% în martie.

Cei mai mulţi observatori din China spun totuşi că Beijingul are încă treabă de făcut, iar impulsul s-ar putea dovedi nesustenabil, deoarece sondajele oficiale arată o încetinire a activităţii fabricilor şi serviciilor, în timp ce o criză îndelungată a sectorului locuinţelor nu arată niciun semn de relaxare, stimulând argumentele pentru mai mult sprijin politic.

(news.ro)

spot_imgspot_img