Prima reacție a Ucrainei după ce Rusia a anunțat că a respins o „contraofensivă majoră”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Armata ucraineană a declarat luni că nu are informații despre o ofensivă majoră despre care Rusia a afirmat că Kievul a lansat-o în cinci puncte de-a lungul liniei frontului din regiunea ucraineană Donețk, informează Reuters.

Soldați ucraineni trâgând cu un mortier de 120 mm dintr-o pădure de lângă BahmutFoto: Jose Hernandez / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Nu avem astfel de informații și nu comentăm niciun fel de falsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ucrainene, ca răspuns la o întrebare adresată de Reuters.

Armata rusă a anunțat în noaptea de duminică spre luni că forțele sale au respins duminică dimineață „o ofensivă de mare anvergură” a armatei ucrainene în Donbas, potrivit AFP.

„În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă majoră în cinci sectoare ale frontului în direcţia sudului regiunii Doneţk. Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit”, a precizat ministerul rus al Apărării.

La ofensivă au participat şase batalioane mecanizate şi două batalioane cu tancuri, a adăugat departamentul militar.

Un video postat de minister pe Telegram arată ceea ce se menţionează că ar fi vehicule blindate ucrainene filmate din aer, fiind distruse de forţele ruse.

Potrivit Reuters, ministerul susţine că forţele ruse au ucis 250 de soldaţi ucraineni şi au distrus 16 tancuri şi peste 20 de vehicule blindate, notează News.ro.

„Luptă dură”

Șeful Statului Major General rus, Valeri Gerasimov, care este responsabil de operațiunea militară a Moscovei în Ucraina, s-a aflat în zona atacului ucrainean, a precizat ministerul.

Unii bloggeri militari ruși proeminenți, printre care Semion Pegov, care scrie pe blog sub numele War Gonzo, au raportat lupte grele la începutul zilei de luni în zonele controlate de Rusia.

Pegov a declarat că forțele ucrainene atacă în apropiere de Velyka Novosilka, în regiunea Donețk.

„Se desfășoară o luptă dură”, a scris Pegov.

Alți bloggeri militari ruși au raportat, de asemenea, lupte grele luni dimineață în apropiere de Bahmut, în apropiere de Soledar și Vuhledar, în regiunea Donețk. Reuters precizează că nu a putut verifica independent informațiile.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

spot_imgspot_img