Primarul Bârladului: O școală a avut o factură la gaze de 270.000 de lei într-o lună / Vă rog să opriți risipa! – Administratie Locala

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Facturile la utilități au îngenuncheat bugetul Bârladului, acuză Primăria orașului într-o postare pe Facebook, dând exemplul unei școli unde doar factura la gaze pe o lună a fost de 270.000 de lei.

Potrivit sursei citate, la cererea primarului Dumitru Boroș conducerile de la toate unitățile școlare locale, precum și de la serviciile externe ale Primăriei, au analizat situația gravă în care a ajuns bugetul local ca urmare a creșterii tarifelor la utilități.

Ediul a cerut școlilor analize de cost și măsuri de reducere a consumului.

„Avem o unitate școlară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei și doar într-un singur caz, o școală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă.

Prin urmare, acum nu o să vă solicit să țineți copiii în frig, sau să stați dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiți mult mai atenți la consum și mai ales să opriți risipa.

Sunt unități care funcționează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi și noapte și tot nu fac față, în condițiile în care prețul la gaze a explodat”, a spus primarul, adăugând că în acest ritm sunt puse în pericol proiectele mari de dezvoltare ale Bârladului.

”Deja pentru anul în curs avem o cotă de cofinanțare de 27 milioane lei la proiectele ce vor demara. Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș. De aceea vă rog să analizați foarte bine, fiecare în parte, situația din unitatea dumneavoastră și să limitați consumul, acolo unde nu se justifică.

Totodată, voi dispune ca de la nivelul Primăriei să fie urmărite toate cererile de compensare depuse, astfel încât să existe o gândire unitară pentru a ne asigura că vom primi sprijin la plata facturilor. Vă cer la toți să fim chibzuiți!

Să eliminăm risipa pentru că, până-n ultima perioadă de timp Bârladul nu a primit sprijin, deși sunt multe nevoi. La penultima rectificare am primit o sumă modică, cât o comună. Iar la ultima, ni s-au alocat 0 lei”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

La întâlnire a fost prezentă și conducerea Spitalului Municipal de Uregență „Elena Beldiman”, care a transmis că, pentru toate cele opt pavilioane în care funcționează factura la gaz, pentru luna decembrie, a avut o valoare de 180.000 lei, în condițiile în care această insituție este cel mai mare consumator local.

spot_imgspot_img