Populația din mai multe orașe din vestul Iranului, panicată după bubuituri extrem de puternice / Unii oficiali susțin că sunt efectul unor furtuni, dar explicația ar putea fi alta – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Bubuiturile puternice auzite în mai multe orașe din vestul Iranului duminică dimineaț, ce au provocat panică în rândul unor locuitori, au fost rezultatul unor furtuni, a susținut un oficial al Ministerului de Interne, citat de Reuters.

„După ce am luat legătura cu agențiile de securitate și militare relevante, s-a stabilit că sunetele au fost provocate de tunete și fulgere și că nu a avut loc niciun incident special”, a declarat Majid Mirahmadi pentru agenția de presă de stat IRNA.

Totuși, anterior, guvernatorul orașului Asadabad, situat în vestul țării, a exclus posibilitatea ca furtunile să fie sursa exploziilor puternice raportate și auzite în mai multe orașe iraniene.

De precizat că, după mai multe incidente similare din ultimele luni, autoritățile au declarat că armata iraniană a organizat exerciții neanunțate de apărare aeriană, pe fondul creșterii tensiunilor cu Israelul și Statele Unite privind programul nuclear iranian.

„Intensitatea sunetului în unele locuri a fost de mare încât ușile și ferestrele caselor s-au zguduit, iar oamenii au fugit din case”, a scris site-ul de știri Rokna pe canalul său Telegram.

Israelul amenință de mult timp cu acțiuni militare împotriva Iranului dacă discuțiile indirecte cu Washingtonul și Teheranul nu reușesc să salveze pactul nuclear din 2015, pe care președintele american de atunci, Donald Trump, l-a abandonat în 2018, după care a reimpus sancțiuni împotriva Teheranului.

spot_imgspot_img