Primarul orașului Istanbul a fost internat în Spitalul American, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19 și a făcut febră – Coronavirus

Primarul orașului Istanbul, Ekrem Imamoglu, a anunțat sâmbătă că a fost internat în spital după ce a făcut febră și a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, informează Reuters.

“Ieri seara, în jurul orei 9 pm am făcut febră, ajungând la o temperatură de 38 de grade. Am venit la spital, unde mi-am petrecut noaptea”, a spus el într-un mesaj video, înregistrat aparent în camera de spital.

“Acum sunt bine, febra nu este așa mare, dar procesul continuă. Din punct de vedere medical, nu există semnale negative (privind evoluția bolii- n.red)”, a mai adăugat el.

Într-o declarație de presă, Spitalul American din Istanbul a precizat că Imamoglu, un opozant al președintelui Tayyip Erdogan, a fost internat vineri seara la ora 10 pm, după ce a manifestat simptome specifice infecției aparatului respirator superior.

De asemenea, se precizează că a fost testat pozitiv și urmează tratamentul pentru Covid-19.

Imamoglu, lider al partidului secularist Republicanii (CHP) a fost ales în 2019, după repetarea scrutinului din iunie, victoria sa electorală fiind văzută ca o mare lovitură dată lui Erdogan și partidului său de guvernământ AK.

De atunci, relația dintre administrația orașului și guvern a fost marcată sporadic de tensiuni, inclusiv în privința măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *