Primele evenimente-pilot organizate în interior: Accesul este permis doar persoanelor vaccinate. Masca va fi obligatorie – Esential

​Accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri şi sâmbătă, de instituţiile din subordinea Ministerul Culturii va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

“Condiţiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior ce vor avea loc la Opera Naţională Bucureşti (vineri, 14 mai), la Teatrul Naţional Bucureşti (15 mai) şi Opera Naţională Română Cluj-Napoca (15 mai) au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie”, precizează Ministerul Culturii, citat de Agerpres.

Din 15 mai se elimină obligativitatea purtatului măștii în aer liber, cu excepția piețelor sau târgurilor, și se renunță la carantina de noapte, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis. Totodată, de la 1 iunie, nunțile, botezurile și mesele festive se pot organiza cu un număr limitat de participanți, însă această restricție nu mai e valabilă dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate.

Relaxarea măsurilorși calendarul concret pentru fiecare etapă ar urma să fie discutate, vineri, atât în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate, cât și în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, scrie news.ro. Pentru orice măsură adoptată, Guvernul va trebui să actualizeze Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *