Primul deces al unui pacient infectat cu Omicron în Israel. Țara, pe cale să dea undă verde vaccinării cu doza 4 pentru persoanele de 60 de ani – Coronavirus

Israelul a anunțat marți că va oferi o a patra doză de vaccin COVID-19 persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, pe fondul îngrijorărilor cu privire la răspândirea variantei Omicron, relatează Reuters.

Un grup de experți al Ministerului Sănătății a recomandat a patra doză, o decizie care a fost salutată rapid de prim-ministrul Naftali Bennett drept o „veste grozavă care ne va ajuta să depășim valul Omicron care se răspândește în întreaga lume”.

Deși decizia așre nevoie de aprobarea oficială a oficialilor din domeniul sănătății, Bennett i-a îndemnat pe israelieni să meargă să se vaccineze cu doza 4 cât mai curând posibil, spunând: „Mesajul meu este: nu pierdeți timpul, mergeți să vă vaccinați”.

Decizia vine după ce Israel a înregistrat primul deces oficial al unui pacient cu Omicron. Un spital israelian a confirmat marți decesul, dar a spus că suferea de o serie de afecțiuni grave preexistente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *