Princeton va elimina numele lui Woodrow Wilson din denumirea Școlii de Afaceri Publice și Internaționale – International

Universitatea Princeton va scoate numele fostului președinte american Woodrow Wilson din denumirea ”Școala Woodrow Wilson de Afaceri Publice și Internaționale” din cauza convengerilor rasiste și a politicilor fostului președinte, scrie BBC. Această mișcare vine ca urmare a valului de proteste din SUA, declanșate de moartea afro-americanului George Floyd. Wilson a fost președinte american din 1913 până în 1921 și a ajutat la înființarea Ligii Națiunilor, precursor al ONU. El a fost însă și un susținător al segregării rasiale pe care a impus-o mai multor agenții federale. De asemenea, s-a declarat împotriva accesului studenților de culoare la Princeton și în favoarea Ku Klux Klan.

Referindu-se la această luată sâmbătă de Universitatea Princeton (de a elimina numele lui Wilson de pe clădirea școlii aflate în campus) președintele Princeton, Christopher Eisgruber, a declarat că „rasismul lui Wilson a fost semnificativ și consecvent chiar și după standardele din perioada aceea”. El a spus că consiliul de administrație a ajuns la concluzia că „opiniile și politicile rasiste ale lui Wilson îl fac nepotrivit pentru titulatura școlii de afaceri publice a Universității. Numele școlii va fi schimbat în Școala de afaceri publice și internaționale Princeton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *