Principalele diferente dintre o proteza pe dinti si un implant dentar

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cand un pacient sufera pierderea unuia sau mai multor dinti, viata de zi cu zi este imediat afectata: are mai multe dificultati la mestecat, poate avea dificultati in vorbire pentru ca nu vocalizeaza bine, si zambeste si chiar rade mai putin pentru ca este jenat, ii afecteaza stima de sine si increderea in sine.

Dar, din fericire, astazi exista diferite tehnici de inlocuire a dintilor lipsa, cum ar fi protezele amovibile, puntile fixe si implanturile dentare fast fixed.

Adesea ai intrebari despre care este cea mai buna optiune . Raspunsul este clar: nu ar trebui sa decizi asupra unui criteriu economic, adica nu se recomanda sa alegi varianta care va fi cea mai ieftina pe termen scurt. Decizia trebuie sa se bazeze pe criterii medicale si clinice, pe ceea ce are nevoie fiecare pacient in functie de caz si de starea sa orala si generala de sanatate.

Cu toate acestea, anumite consideratii fac din ce in ce mai multe cazuri sa opteze pentru un implant dentar in locul unei proteze. In acest articol, vom explica ce sunt o proteza si un implant si care sunt principalele diferente dintre aceste doua tehnici.

Ce este o proteza dentara amovibila?

Este o structura protetica acrilica cu o baza extinsa de cupping (palat) si o serie de agrafe metalice care vor servi pentru a o tine de dintii adiacenti. In timp, intre cinci si sapte ani, se slabeste atat in ​​gingii, cat si in carligele care tin proteza. Marele sau dezavantaj la mestecat este ca se poate misca si se legana, precum si alimentele care pot patrunde sub palat. Astazi, se recomanda aceasta proteza doar daca exista limitari de sanatate care contraindica implanturile sau daca limitarea este economica.

Ce este o proteza dentara fixa?

O proteza fixa ​​este o restaurare protetica care implica inlocuirea dintilor lipsa cu o structura protetica care se ataseaza de dintii adiacenti. Acesti dinti sunt macinati pentru a face loc cadrului, iar proteza este cimentata pentru a o asigura. Este un tip de design care a fost folosit de aproape un secol, iar confortul de mestecat este excelent. Principalul dezavantaj este ca dintii sanatosi trebuie sacrificati pentru a repara dintii lipsa. Momentan nu este recomandat daca exista posibilitatea plasarii implanturilor dentare.

Ce este un implant dentar?

Este un surub de titan care este plasat in osul maxilarului sau al mandibulei si actioneaza ca o radacina artificiala. Peste aceasta radacina este plasat un strat care imita culoarea si forma dintilor naturali ai persoanei. Se poate face pe un singur dinte sau pe mai multi, chiar si pe un maxilar complet sau pe toata gura. Senzatia la mestecat este cea mai apropiata de dintii naturali, depasind confortul protezei amovibile si uneori puntea fixa.

spot_imgspot_img