Profitati din plin de parfumul dvs preferat

0

Parfumurile sunt un amestec de o notă de bază „fixatoare” și o varietate de alte ingrediente menite să îmbunătățească nota fixatoare. Fixatorul este partea din parfumuri pentru bărbați care rămâne detectabilă pe toată durata de viață a acestuia. Aceasta va fi fie cea mai grea moleculă din amestec, fie una care se evaporă foarte încet, cum ar fi vanilia sau patchouli.

Parfumurile care sunt comercializate ca „note” (de exemplu, „note de vârf” sau „note de inimă”) nu descriu mirosuri individuale; mai degrabă, identifică ingredientele care joacă un rol secundar în parfumuri pentru bărbați.

Nota de vârf este primul lucru pe care îl simțiți atunci când îl aplicați pe piele, iar nota de inimă este ingredientul principal pe care îl veți detecta pe toată durata de viață a acestuia. Nota de bază, pe de altă parte, nu este întotdeauna detectabilă. De fapt, este ceea ce rămâne după ce notele de vârf și de mijloc s-au disipat de pe pielea dvs.

Există mii de parfumuri pe Emag, pentru bărbați din care puteți alege – totul, de la mărci de designer precum un parfum Hugo Boss, Chanel, Giorgio Armani și Creed până la parfumuri de celebritate precum Rogue by Rihanna sau Usher for Men – așa că reducerea selecției la un număr gestionabil necesită ceva cercetare.

Inițial, parfumurile erau făcute din flori și ierburi. Dar, în timp, acestea au evoluat pentru a include mirosuri ultra realiste și concepte abstracte: prospețimea. Parfumurile pentru barbati de astăzi se bazează pe o varietate de substanțe naturale: iasomie, bergamotă, mosc, chihlimbar sau lavanda.

Ciclul de viață al parfumurilor

Prima componentă a unui parfum care se evaporă este nota de vârf, care este, de obicei, citrice. Nota de mijloc sau „de inimă” apare după aproximativ 15 minute și persistă până când apar notele de bază, după aproximativ o oră. Notele de bază tind să dureze cel mai mult, ceea ce explică de ce este dificil să simțiți majoritatea parfumurilor pe dumneavoastră după câteva ore.

Tipul de parfumuri pentru bărbați pe care le alegeți ar trebui să depindă de ocazie, de personalitatea dumneavoastră și de modul în care doriți să fiți perceput. O concepție greșită frecventă este aceea că parfumurile se proiectează; în realitate, acestea călătoresc aproximativ un centimetru de la pielea ta până la nasul unei alte persoane.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui parfum care să reziste toată ziua la locul de muncă sau la o întâlnire, s-ar putea să aveți nevoie de un nivel diferit de potență decât dacă participați la o înmormântare sau mergeți la plajă.

Nota de vârf este prima impresie a parfumurilor dvs. și rezistă, în general, 15 minute. Acest parfum ar trebui să fie un parfum proaspăt, ușor și revigorant, care poate fi adesea un amestec de fructe sau floral. Este important să selectați o notă de vârf care să vă placă, deoarece îi va atrage pe ceilalți pentru a o mirosi mai îndeaproape.

Dacă aveți o personalitate puternică, este mai bine să alegeți o notă de vârf care este mai puternică. Cu toate acestea, dacă nu sunteți foarte sociabil sau vă plac activitățile mai liniștite, atunci alegeți ceva mai ușor, care nu îi va copleși pe ceilalți.

Inima parfumurilor dvs. va ieși la iveală după aproximativ 15 minute și ar trebui să fie principalul obiectiv pentru restul zilei. Notele de inimă vă exprimă stilul personal și sunt adesea cel mai vizibil parfum.

În acest moment, parfumul dvs. concurează cu toate celelalte mirosuri din jur (de exemplu, parfumuri, deodorante, produse pentru păr), așa că este important să fiți conștient de cât de puternic este parfumul înainte de a-l aplica. Dacă este nevoie, puteți reaplica oricând parfumul din nou la un moment ulterior în timpul zilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *