Protest inedit în apropierea ambasadei Rusiei la…

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un protest faţă de războiul din Ucraina, acţiune organizată de către cetăţeni ruşi care nu sunt de acord cu războiul dus de ţara lor în Ucraina, a avut loc sâmbătă în apropierea ambasadei Federaţiei Ruse la Stockholm. Protestatarii au dat foc unei păpuşi care îl reprezenta pe preşedintele Vladimir Putin, explicând că gestul lor are legătură cu o sărbătoare religioasă populară în Rusia.


Protestatarii au adus cu ei, sâmbătă, o păpuşă de mărimea unui om, purtând costum negru şi având chipul lui Vladimir Putin, de gâtul căruia au agăţat o pancartă pe care scris „criminal de război”, scrie publicaîia suedeză Dagens Nyheter. 

Conform jurnaliştilor suedezi, demonstraţia a fost organizată de către ruşi care trăiesc în Suedia şi se opun războiului din Ucraina.

 

 

Unul dintre cei care au contribuit la organizarea acţiunii, Aleksei Karich, cetăţean rus care trăieşte de doi ani în Suedia, a explicat că arderea păpuşii este un simbol care aminteşte de o veche sărbătoare rusească, Masleniţa, care se celebrează în această perioadă, specific acesteia fiind, printre altele, că cei care participă aprind ruguri, dând astfel foc, în mod simbolic, iernii care se duce.

Aleksei Karich a spus, citat de jurnaliştii suedezi, că participanţii la protest nu sunt singurii ruşi care se opun politicii duse de Putin, el explicâns că sunt mulţi ruşi care doresc să îşi exprime opoziţia faţă de război.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img