Protestele AUR de la Parlament: Două persoane au fost reținute – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Poliţia Capitalei anunţă, miercuri, că a fost deschis un dosar penal în urma protestului AUR de la Parlament, iar doi bărbaţi au fost reţinuţi.

Conform Poliției Capitalei, a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de tulburarea ordinii și liniștii publice, violarea sediului profesional, distrugere și portul fără drept de obiecte periculoase, după ce o parte dintre protestatari au reușit să pătrundă în curtea Parlamentului.

În acest caz au fost reținuți doi bărbați cu vârste de 23 și 52 de ani, iar astăzi urmează să fie duși în instanță.

Manifestanții s-au împărțit în grupuri și au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, s-au urcat pe garduri, iar câteva sute au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis. SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor. Mai multe mașini parcate în curtea Senatului au fost vandalizate în timpul protestului.

Ministerul de Interne a anunțat marți seară că au fost date peste 70 de amenzi:

  • „Până în prezent, din verificările efectuate, a reieșit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.
  • De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991″.

Liderul AUR, George Simion, a spus că va contesta în instanţă amenzile date parlamentarilor partidului care au organizat manifestația.

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img