Qantas anunță că va lansa cele mai lungi zboruri fără escală din lume. Ce orașe vor lega și cât vor dura cursele

Compania aeriană australiană Qantas a anunțat luni că va lansa până la sfârșitul anului 2025 cele mai lungi zboruri comerciale fără escală din lume, care vor lega Sydney de Londra și New York în puțin peste 19 ore la bordul aeronavelor Airbus A3500-1000, transmite AFP.

Airbus 3500-1000Foto: DreamsTime

Doar câteva companii aeriene oferă zboruri fără escală pe o distanță atât de mare, deoarece acestea reprezintă o provocare în ceea ce privește capacitatea aeronavelor, viabilitatea comercială și chiar sănătatea echipajului și a pasagerilor.

Iată câteva dintre cele mai lungi zboruri din lume în ceea ce privește timpul petrecut în aer:

Singapore – New York JFK în 18 ore și 40 de minute, cea mai lungă cursă fără escală

Zborul SQ24 al companiei Singapore Airlines de la Singapore la Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York este cel mai lung zbor comercial din lume efectuat până în prezent.

Pasagerii călătoresc la bordul unui Airbus A350-900 într-o călătorie de peste 15.000 de kilometri.

De asemenea, compania aeriană din Singapore oferă al doilea cel mai lung zbor din lume. SQ22 duce pasagerii de la Aeroportul Changi din Singapore la Aeroportul Newark din New Jersey, în apropiere de New York, în 18 ore și 25 de minute.

De la Darwin la Londra în 17 ore 55 minute

În prezent, cel mai lung zbor al Qantas, QF9, este un zbor zilnic de cursă lungă între Darwin, în nordul Australiei, și Londra. Pasagerii călătoresc aproape 14.000 km la bordul unui Boeing 787 Dreamliner.

Zborul decola inițial din orașul Perth din vestul țării, dar a fost mutat la Darwin din cauza restricțiilor Covid-19 din Australia.

Qantas a declarat că va relua ruta Perth-Londra în acest an.

Singapore – Los Angeles în 17 ore și 10 minute

Zborul SQ35 al Singapore Airlines leagă orașul-stat de Los Angeles, de pe coasta de vest a SUA, o distanță de peste 14.000 km, în 17 ore și 10 minute.

Zborul San Francisco-Singapore al companiei durează 16 ore și 40 de minute.

New York-Hong Kong în 16-17 ore?

Compania Cathay Pacific din Hong Kong a anunțat în martie că intenționează să opereze cel mai lung zbor de pasageri din lume, datorită unei schimbări de rută între New York și Hong Kong.

Ruta ar fi mai lungă decât zborul SQ24 al Singapore Airlines către JFK. Traiectoria de zbor va acoperi “puțin sub 9.000 de mile marine” – sau 16.668 de kilometri – în 16-17 ore, a precizat compania aeriană într-un comunicat citat de AFP.

Aceasta a refuzat să comenteze de ce traiectoria sa de zbor evită spațiul aerian rusesc, pe care l-a mai traversat în trecut, potrivit Bloomberg. Multe companii aeriene au anulat zborurile către orașele rusești sau evită spațiul aerian rusesc din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. (foto articol © Richair | Dreamstime.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *