Radiografia execuției bugetare în primele 6 luni: Deficitul bugetar a scăzut la 1,71% din PIB. Veniturile au crescut cu 40,3 miliarde lei – VIDEO

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că deficitul bugetar a ajuns la 1,71% din PIB în primele șase luni din acest an, în scădere față de perioada similară a anului trecut.

Sedinta Guvern CiucaFoto: Guvernul Romaniei

  • „Am constatat un lucru cât se poate de benefic si anume că deficitul bugetar pe primele 6 luni este de 1,71% din PIB. Veniturile au crescut cu 29% față de aceeași perioada a anului trecut. Avem o creștere în valoare nominală de 40,3 miliarde de lei. Cheltuielile au crescut cu 14,3% menținându-se sub nivelul de creștere a veniturilor.”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Ciucă a spus că deficitul a scăzut cu 1,25% față de 2021 când deficitul era de 2,86%. Potrivit premierului, absorbția fondurilor UE a crescut cu 16,4% față de perioada similară a anului trecut.

Ciucă a subliniat și o creștere cu 0,26% a colectării. „Practic am ajuns la 8,1% din PIB față de 7,5% din PIB anul trecut.”, a spus premierul.

Se actualizeaza

spot_imgspot_img