Rafael Nadal: “Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să joace în continuare la nivel înalt” – Tenis

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a afirmat că rivalul său sârb Novak Djokovic, actualul număr unu mondial, va fi nevoit să se vaccineze dacă doreşte să joace în continuare tenis la nivel înalt, în condiţiile actualei pandemii de coronavirus, informează presa iberică.

“Personal, mă opun vaccinării împotriva Covid-19 pentru a putea călători. Însă dacă el devine obligatoriu, trebui să decid dacă îl voi face sau nu”, a precizat campionul sârb, luna trecută, în cursul unui videochat live pe Facebook.

Toată lumea e liberă, dar regulile circuitului trebuie respectate

“Nimeni nu poate cere nimic de la cineva. Toată lumea este liberă, însă, dacă faci parte dintr-un circuit, va trebui să urmezi regulile circuitului. Dacă vom fi obligaţi să ne vaccinăm pentru a ne proteja pe noi înşine, Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să joace tenis la cel mai nivel nivel. Toată lumea va trebui să se conformeze”, a declarat Nadal într-un interviu acordat cotidianului La Voz de Galicia.

“Dacă ATP sau ITF (Federaţia internaţională de tenis) ne vor obliga să ne vaccinăm pentru a juca tenis, atunci va trebui să o facem. La fel cum avem restricţii pentru a nu lua prea multe medicamente, din cauza problemelor evidente legate de dopaj. Este vorba de respectarea regulilor”, a adăugat jucătorul iberic, cu 12 titluri cucerite pe zgura de la Roland Garros, informează Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *