Rafael Nadal și anunțul care le dă speranțe fanilor după eliminarea de la ATP Roma

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rafael Nadal a fost învins categoric de Hubert Hurkacz în turul secund al Mastersului de la Roma. Deși anunțase că sezonul 2024 va fi probabil ultimul din cariera sa, spaniolul a avut un discurs surprinzător la conferința de presă.

Rafael NadalFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

Rafael Nadal nu exclude posibilitatea de a juca și la ATP Roma 2025

După ceremonia grandioasă de care a avut parte la Madrid, Rafa a părăsit mult mai rapid terenul după înfrângerea de la Foro Italico.

Campion de 10 ori pe zgura din capitala Italiei, ibericul a explicat că „nu a spus niciodată că aceasta va fi ultima dată când va juca la Roma” și a dat de înțeles că s-ar putea afla pe teren și la ediția următoare.

„Nu știu dacă va fi ultima oară când am jucat aici sau nu. Există mult mai multe șanse ca meciul de astăzi să fi fost ultimul, dar nu sunt o persoană care ia decizii în momente dificile.

Nu am spus niciodată așa ceva, că aceasta va fi ultima dată când voi juca aici. Am spus-o la Madrid pentru că așa a fost cazul acolo, aici nu sunt 100% sigur. Probabil că este 98%, dar nu voi spune cu siguranță până când nu va fi așa.

Sunt senzații diferite aici și la Madrid, o poveste diferită, un moment diferit. Dacă mă retrag, probabil că voi avea posibilitatea să-mi iau rămas bun. Au timp (organizatorii – n.r.) să pregătească ceva în următorii ani” – Rafael Nadal.

Carlos Alcaraz a afirmat la turneul de la Madrid că speră în continuare să facă pereche cu Rafael Nadal la Jocurile Olimpice de la Paris, iar jucătorul cu 22 de titluri de Grand Slam în palmares a încercat să explice cum stau lucrurile în acest moment.

„Pare dificil, nu știu încă. El s-a accidentat la Madrid, eu nu am jucat în cele mai bune condiții fizice. Pare dificil să jucăm, nu sunt multe turnee la care am putea participa înainte de Jocurile Olimpice. Poate Roland Garros, dar nu va fi cazul, iar mai târziu pare dificil, dar vom vedea” – Rafael Nadal.

De știut:

  • De trei ori s-a întâmplat ca Nadal să câștige doar patru game-uri (sau mai puține) într-un meci disputat pe zgură: 2-6, 2-6 vs Olivier Rochus (Mallorca 2002 – prima înfrângere suferită de iberic pe această suprafață), 2-6, 2-6 vs Gaston Gaudio (Hamburg 2003) și 1-6, 3-6 vs Hubert Hurkacz (Roma 2024).
  • Anii în care Rafael Nadal a câștigat turneul de la Roma: 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012, 2013, 2018, 2019, 2021.
  • De-a lungul anilor, Rafael Nadal a adunat 70 de victorii la Mastersul de la Roma.
  • Hurkacz este cap de serie 7 la turneul din capitala Italiei, dar zgura nu este suprafața sa favorită. Aceasta este prima victorie obținută de polonez la Roma după patru ani.
  • Hubert, ultimul adversar al lui Roger Federer (l-a învins la Wimbledon 2021, ultimul turneu din cariera elvețianului), va juca în runda următoare cu Tomas Martin Etcheverry (28 ATP), după ce argentinianul a trecut de brazilianul Thiago Seyboth Wild (61 ATP), scor 6-3, 7-5.

spot_imgspot_img