Rafila, noi săgeți către Raed Arafat: Mie mi se pare ciudat ca cineva care a coordonat de 8 ani pregătirea profesională în medicina de urgență să spună că sunt probleme

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, aruncă noi săgeți către Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Rafila a afirmat joi, într-o conferință de presă la minister, că „în ultimii opt ani, din păcate, pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă a fost în altă parte”.

Alexandru RafilaFoto: AGERPRES

„Mie mi se pare foarte ciudat ca cineva care a coordonat de opt ani de zile pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă să vină după opt ani şi să spună că sunt probleme extrem de mari în pregătirea profesională de medicină de urgenţ”, a declarat Alexandru Rafila, cu referire la șeful DSU, Raed Arafat.

„Chestiunile acestea trebuie lămurite şi sunt de acord să îmi asum şi Ministerul Sănătăţii să îşi asume pregătirea profesională a tuturor categoriilor de profesionişti din sănătate, nu numai medicina de urgenţă. Lucrul acesta este clar, trebuie să se întâmple pregătirea în domeniul medicinei de urgenţă. Este clar o atribuţie a Ministerului Sănătăţi. Ne-o asumăm, dar trebuie să facem, probabil, şi anumite modificări legislative”, a adăugat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății mai spune că „decizia în ceea ce priveşte modul de pregătire profesională a oamenilor care lucrează în sistemul de urgenţă – fie că discutăm de ambulanţă, fie că discutăm de unităţile de primiri urgenţe – trebuie să revină Ministerului Sănătăţii. În momentul de faţă nu este la Ministerul Sănătăţii.”

spot_imgspot_img