Rășină 3d vs. filamente ASA – Care este cea mai bună alegere?

tom-claes-mqrc9Rm7PgU-unsplash

Variantele potrivite în ceea ce privește tipul imprimantei 3d și materialele folosite pot fi luate numai dacă ți-ai trasat foarte clar în minte un scop: îți dorești un plus de autenticitate pentru afacerea ta? Ai idei inovatoare, dar nu știi exact cum să le transpui în realitate? Atunci vei avea nevoie de rășină 3d pentru imprimantă care îți permite să îți exprimi imaginația și să obții modele definite de acuratețe și precizie. Este destinată tehnologiei de tip SLA, renumită pentru standardele înalte de redare a detaliilor. Poți utiliza un asemenea material mai cu seamă pentru:

–   Prototipuri utilizate în domeniul dentar precum protezele sau aparatele dentare.

–   Obiecte flexibile, fine la atingere și rezistente la impact. Poți proiecta forme geometrice sau decorațiuni inedite.

–   Diverse piese folosite în domeniul auto sau construcțiilor de la turbine și lame până la carcase electrice.

–   Suporturi sau obiecte care pot îmbina cu succes rigiditatea și elasticitatea și care pot face față șocurilor chimice.

–   Lucruri care își pot păstra cu succes proprietățile în fața unor temperaturi ridicate.

Dacă totuși ai trecut deja de perioadele de teste și prezentări poți alege filamente ASA imprimantă 3d. Poți distribui pe piață numaidecât rezultatele finale datorită avantajelor precum:

–   Compatibilitate ridicată cu o paletă diversificată de industrii și domenii: auto, construcții, jucării, elemente decorative, instalații electrice și lista poate continua.

–   Adaptabilitate în mediul exterior. Obiectele realizate pot fi ținute afară, fără a se deteriora sau îngălbeni din cauza fenomenelor meteorologice.

–   Folosirea repetată. Nu mai este vorba de un prototip, ci de un lucru pe care îl poți utiliza în mod constant, fără a-și pierde din caracteristici.

–   Rezistență sporită în fața umezelii, razelor UV sau șocurilor chimice. Tocmai de aceea, se integrează perfect în mediul exterior.

–   Păstrarea proprietăților o perioadă lungă de timp. Forma, luciul și culoarea vor rămâne aproape intacte.

–   Trăinicia pieselor componente ale obiectelor rezultate.

Cele mai bune decizii se iau în urma unui proces lung de gândire. Încearcă să meditezi puțin asupra felului în care vrei să evoluezi în ceea ce privește afacerea pe care o conduci. Fii pragmatic/ă și acordă suficient timp pentru a alege materialele care vor răspunde imediat cerințelor tale. Mizează pe rezultate de calitate, indiferent de situație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *