Reacția Chinei față de boicotul SUA: O manipulare politică. Niciun politician american nu a fost invitat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing – International

Ambasada Chinei la Washington a calificat luni anunţul SUA de boicotare diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing drept ”un act cu intenţia de a impresiona” şi o ”manipulare politică” care nu ar avea niciun fel de impact asupra organizării cu succes a competiţiei sportive, transmite Reuters citată de Agerpres.

”Nu a fost adresată nicio invitaţie vreunui politician din SUA, aşa că acest ‘boicot diplomatic’ pur şi simplu vine de nicăieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, Liu Pengyu.

”Un asemenea act cu intenţia de a impresiona este doar o manipulare politică şi o distorsionare gravă a spiritului Cartei Olimpice. În realitate, nimănui nu i-ar păsa dacă aceşti oameni vin sau nu şi acest lucru nu are niciun impact de vreun fel asupra organizării cu succes a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022”, a spus purtătorul de cuvânt chinez.

Guvernul de la Washington a anunţat luni că va boicota JO de Iarnă de la Beijing din cauza ”atrocităţilor” comise de China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *