Reacții internaționale după violențele din SUA: Londra denunță „scene rușinoase”; Berlinul le cere protestatarilor să „nu mai calce democrația” – International

Premierul britanic Boris Johnson a denunțat miercuri „scene rușinoase” la Washington după ce protestatarii pro-Trump au pătruns în Congresul SUA, potrivit AFP.

“Scene rușinoase în Congresul SUA. SUA este sunt apărătoarea democrației din întreaga lume”, a spus el într-un tweet, “iar acum este vital ca transferul de putere să aibă loc într-un mod pașnic”.

Berlinul îi îndeamnă pe susținătorii lui Trump să „nu mai calce democrația”

Ministrul german de externe Heiko Maas a cerut miercuri susținătorilor lui Donald Trump să „nu mai calce democrația” după ce protestatarii au intrat în Capitoliu, la Washington.

„Trump și susținătorii săi ar trebui să accepte în cele din urmă decizia alegătorilor americani și să nu mai calce democrația”, a postat pe Twitter Maas, adăugând că „cuvintele inflamatorii se transformă în acțiuni violente”, potrivit AFP.

NATO denunță „scene șocante”

Șeful NATO Jens Stoltenberg a denunțat miercuri „scene șocante” la Washington. „Scene șocante în Washington D.C. Rezultatul acestor alegeri democratice trebuie respectat”, a scris pe Twitter secretarul general al Alianței.

Parlamentul European

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat miercuri că este extrem de îngrijorat de evenimentele care au loc la Washington, unde susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului, transmite dpa.

“Scene profund tulburătoare de la Capitoliul SUA în această noapte. Voturile democratice trebuie respectate. Suntem siguri că SUA se vor asigura că regulile democraţiei sunt protejate”, a scris Sassoli într-un tweet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *