Real Madrid consideră “insuficientă” rambursarea preţului biletelor la finala Ligii Campionilor

Finala de la Paris a fost amânată cu 36 de minute după ce mii de suporteri ai lui Liverpool nu au putut intra pe Stade de France pentru meciul din 28 mai, câştigat de Real Madrid cu 1-0.

Poliţia franceză a fost filmată în timp ce folosea gaze lacrimogene asupra fanilor, inclusiv femei şi copii. Deşi UEFA a dat iniţial vina pe fanii clubului din Merseyside pentru haos, organismul de conducere şi-a cerut ulterior scuze în urma publicării unei analize independente.

Marţi, UEFA a anunţat că va rambursa fanii lui Liverpool care au participat la finala de anul trecut de la Paris şi că clubul englez a confirmat că va implementa schema de rambursare, care va acoperi toate biletele alocate clubului pentru finală.

UEFA a precizat că fanii Real Madrid şi suporterii neutri care au îndeplinit criteriile de rambursare vor fi procesaţi prin intermediul serviciului său pentru clienţi.

Biletele pentru finală au costat între 62 de lire sterline (74 de dolari) şi 610 lire (733 de dolari).

“Real Madrid a purtat discuţii cu UEFA cu scopul de a evalua compensaţia care va fi oferită fanilor”, a declarat clubul din capitala Spaniei într-o declaraţie.

“Clubul nostru era pe deplin încrezător că aceste soluţii vor fi în concordanţă cu gravitatea evenimentelor, cu amploarea pagubelor provocate şi cu responsabilitatea UEFA pentru acestea.

“În mod regretabil, clubul nostru consideră că propunerea UEFA … este insuficientă. Aceasta constă doar în rambursarea preţului biletului, care este, de asemenea, supusă îndeplinirii unei serii de cerinţe, inclusiv furnizarea unei dovezi privind ora de acces pe stadion.”

Real Madrid a adăugat că va fi înfiinţat un serviciu de asistenţă online pentru ca fanii să facă “reclamaţii adecvate” împotriva UEFA.

“… Toţi fanii au avut parte de o întârziere inacceptabilă la începerea meciului. În plus, a existat o insecuritate inacceptabilă atât la accesul cât şi la ieşirea de pe stadion, precum şi prejudicii suplimentare, cum ar fi furturi, agresiuni şi ameninţări”, se mai spune în comunicat.

“Din acest motiv, Real Madrid a decis să nu coopereze în procedura restrânsă de despăgubire propusă de UEFA, căreia îi cerem să remedieze situaţia şi să-şi asume întreaga responsabilitate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *