Realizarea manichiurii pe cont propriu devine o provocare? Specialiștii îți arată ce greșeli faci și cum le poți corecta

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Să realizezi singură manichiura acasă poate părea un proces la îndemâna oricui. Totuși, există o serie de obiceiuri ‘’nocive’’ care îți compromit look-ul final și îți periclitează sănătatea. Dacă nu ai pregătirea unui nail artist, atunci cel mai probabil nu acorzi importanța necesară unor aspecte esențiale. Care sunt acestea?

Top 9 greșeli comune ce ruinează orice manichiură

Pentru a obține unghii ca la salon, reține câteva sfaturi pe care să le respecți atunci când îți îngrijești singură manichiura acasă.

  • Nu degresezi unghiile

Înainte de aplicarea lacului, degresează unghia naturală cu alcool sanitar pentru a îndepărta orice urma de grăsime care ar putea slăbi aderența lacului. Poți folosi lacul fără degresare de pe everin.ro pentru rezultate rapide.

  • Uiți de base coat

Stratul de bază aplicat înaintea ojei asigură aderența acesteia pe unghie pentru mai mult timp. Stratul de bază are de asemenea rolul de a elimina pătrunderea pigmenților din ojă, care sunt responsabili pentru aspectul îngălbenit al unghiilor.

  • Economisești oja

Aplică de fiecare dată minim două straturi subțiri de ojă.

  • Nu aplici un top coat

Utilizează de fiecare dată un top coat, de preferință unul cu uscare imediată. Un top coat fixează culoarea și asigură un aspect lucios al unghiilor.

  • Tai cuticulele

Tăierea cuticulelor reprezintă un risc pentru sănătate, deoarece acestea rămân ca răni deschise care acumulează bacterii ce predispun la infectare. Ce poți face în schimb este să le împingi cu ajutorul unui bețișor din lemn îmbibat în ulei de cuticule.

  • Utilizezi pile metalice

Acestea sunt extrem de abrazive, favorizând exfolierea și despicarea unghiilor. De asemenea, evită să cureți suprafața unghiei cu obiecte metalice ascuțite, care cauzează șanțuri ce generează inflamarea unghiilor.

  • Nu folosești zilnic un top coat

Este important să aplici un strat de top coat în fiecare zi, deoarece crește nivelul de rezistență al ojei sau gelului de unghii. Dacă îți făceai griji că acesta ar putea deveni prea gros, află că de obicei, primul strat rămâne de lipit pe lucrurile pe care le atingem. În consecință, tot ce facem noi este să punem la loc stratul ‘’pierdut’’.

  • Nu dezinfectezi corespunzător ustensilele

Trusa de manichiură trebuie dezinfectată atât înainte, cât și după fiecare utilizare. Aceste obiecte acumulează cu timpul bacterii, reziduuri și impurități care ne riscă sănătatea unghiilor. De exemplu, curăța cu săpun antibacterian pilele, bețișoarele pentru cuticule și bufferul.

  • Neglijezi hidratarea

De fiecare dată când ți-ai spălat mâinile, nu uita să aplici un strat de cremă hidratantă. Acest obicei reîmprospătează aspectul unghiilor, pielii și al cuticulelor.

Când vine vorba de frumusețe, detaliile fac diferența. O manichiură perfectă realizată cu ojele semipermanente Venalisa conferă un aer distins și un look exemplar. Pentru a evita surprizele neplăcute, atunci când vine vorba de manichiura ta, învață din greșelile frecvente pe care le fac majoritatea femeilor și respectă sfaturile menționate în acest ghid.

spot_imgspot_img