Rechizite esențiale pentru începerea școlii. Ce îi pui copilului tău în ghiozdan?

Începerea anului școlar pune în alertă toți părinții, indiferent dacă au mai trecut sau nu printr-o astfel de experiență. Manuale, caiete, stilouri, culegeri – toate sunt o necesitate și, de cele mai multe ori, cumpărarea lor implică timp și răbdare. Copiii au nevoie de rechizite adaptate vârstei lor, însă adulții trebuie să ia în considerare și preferințele celor mici, indicațiile programei școlare, precum și bugetul alocat. În aceste condiții, pregătirile pentru școală pot deveni un adevărat stres pentru părinți.

Totuși, dacă pregătești din timp o listă cu rechizite de care cel mic va avea nevoie în activitățile de zi cu zi, îți va fi mult mai ușor să te descurci atunci când vei merge la cumpărături. Iată, așadar, care sunt lucrurile care nu trebuie să lipsească din ghiozdanul unui elev:

Instrumente de scris

Unele dintre principalele articole de care au nevoie copiii pe perioada școlii sunt instrumentele de scris. În funcție de vârstă sau abilități, părinții trebuie să le asigure micuților stilou, pix, creioane simple și colorate, seturi de carioci sau markere. Nu uita că e important să alegi pentru copilul tău produse rezistente, cu mecanisme simple, care au variantă de scriere subțire, medie ori groasă și care să-l ajute să-și organizeze mult mai bine lecțiile.

Caiete

Pentru clasa I este obligatoriu să achiziționezi caiete cu liniatură tip I și II, în timp ce pentru clasele II-IV sunt necesare caiete dictando. În cazul elevilor de gimnaziu sau de liceu pot fi necesare și caiete mai mari, precum cele studențești. În anumite situații, cadrele didactice le cer copiilor să aducă anumite caiete pentru teme ori proiecte, care uneori pot fi albe, iar alteori – în diferite culori, scrise, cu imprimeuri, exerciții sau liniate în diverse moduri.  

Penar

Acest produs îi va ajuta pe copii să găsească instrumentele de scris mereu la locul lor și să devină mult mai responsabili cu lucrurile pe care le folosesc, așezându-le de fiecare dată în compartimentul dedicat. În plus, și ghiozdanul lor va fi mult mai ordonat, dacă nu au articole de scris împrăștiate prin toate buzunarele.

Calendar

Știm cu toții că micuții au o mulțime de sarcini de realizat în fiecare zi, iar acest lucru s-ar putea să fie copleșitor pentru ei. Teme, meditați, ore de muzică sau de dans, antrenamente sportive și evenimente sociale – toate pot fi notate cu ușurință într-un calendar inteligent ori într-un planner care să îi ajute pe copii să-și planifice programul în fiecare zi. În plus, acesta se va dovedi foarte util și în perioadele extrem de dificile, cu teze, lucrări și examene.

Cărți de referință

Copilului tău nu trebui să-i lipsească din ghiozdan materiale de studiu care să-l ajute să înțeleagă și să asimileze mai ușor anumite informații. Prin urmare, asigură-te că beneficiază de un dicționar explicativ, da și ortografic, ortoepic, morfologic sau pentru limbi străine. Un atlas geografic, istoric sau unul dedicat științelor naturii îi va oferi, de asemenea, acces la toate informațiile de care are nevoie pentru a-și îmbunătăți cunoștințele. Mai mult, dacă știi că are probleme la o materie, îi poți cumpăra o carte cu activități legate de domeniul respectiv, lucru care îl va ajuta să înțeleagă lucrurile mai bine. În definitiv, potențialul unui elev stă în puterea exemplului și în alegerea informațiilor potrivite.

De cele mai multe ori, copiii privesc începerea școlii cu entuziasm și cu bucuria de a se integra într-un colectiv. În cazul părinților, alegerea rechizitelor potrivite și implicarea până în cele mai mici detalii înseamnă organizare și responsabilitate, calități pe care i le poți da drept exemplu celui mic punând toate lucrurile la punct din timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *