Regatul lui Enroh – un joc din basme!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

“6-6 – poartă-n casa”, “trei paşi înapoi”, “Şah-Mat”, “Trage o şansă sau plăteşti 10 lire”! Dacă îţi sună cunoscute, înseamnă că eşti pasionat de jocurile copilăriei tale şi vei fi încântat să descoperi Regatul lui Enroh!

Plecând de la basmul “Tinereţe fără Bătrâneţe şi Viaţa fără de moarte”, creatorul jocului a reuşit să dezvolte o poveste de joc fascinantă şi, totodată, un joc extrem de complex şi de bine gândit.

Jocul de bază este pentru copiii cu vârsta peste 14 ani și se poate juca în doi. Acesta se va lansa în noiembrie 2021, urmând ca în primăvara 2022 să fie disponibile şi extensiile pentru jocul în patru. Varianta Junior 6+ care se poate juca direct în patru jucători, va fi lansată la începutul anului 2022!

Un scenariu fascinant rupt din basme

Basmul care stă la baza acestui joc de strategie şi care a fost cules de Petre Ispirescu, împleteşte armonios elementele fabuloase şi fantastice cu cele mai fireşti sentimente umane (iubirea, dorința de a fi nemuritor) şi cu idei filozofice. Nu este de mirare că din această poveste incredibilă, creatorul jocului a reuşit să obţină un scenariu atât de fascinant şi de captivant!

Vei regăsi pe tabla de joc şi pe extensiile acesteia, pe lângă Regatul lui Enroh,

Tărâmul de Dincolo, Curtea lui Verde Împărat, Văgăuna Babei Hârca şi Împărăţia Zmeului, multe alte alte locuri de poveste în care ţi se poate întâmpla orice. Povestea începe cu “a fost odată ca niciodată” şi se termină, firesc, când binele învinge răul.

Cărţi speciale cu nume de poveste!

Fiecare jucător poate avea 9 cărţi speciale (pe a 10-a, dacă o câştigă, o pierde automat) pe care trebuie să le ţină secrete (pe masa de joc, dar cu faţa în jos). Citind regulamentul vei afla ce face fiecare dintre acestea şi vei ştii exact când să foloseşti “Drum blocat & descântec”, “Blestem & leac”, “Fluierul Fermecat”, “Noroc Chior”, “Ciuma” sau “Deochiul”!

Harta de joc – o invitaţie într-o lume fascinantă!

Dacă jocul de bază este conceput pentru doi jucători şi are două teritorii principale (unde vei găsi Castelul Verde şi Castelul Galben) şi două teritorii secundare (cu castelele Roşu şi Albastru), dacă la masa de joc sunt 3 sau chiar 4 jucători, va fi nevoie de extensii. Acestea se pot ataşa teritoriilor secundare şi vor extinde povestea şi scenariul până la Tărâmul de Dincolo şi la Capătul Lumii.

Eroi de poveste pe niveluri!

Fiecare teritoriu principal are dedesubt locaţiile eroilor care sunt clasificaţi pe niveluri. Astfel, cei mai de jos sunt cei de pe nivelul doi şi sunt cei mai puternici!

Pe nivelul doi îi vei găsi pe Verde Împărat, Zâna Zânelor, Solomonar, Făt Frumos, Ileana Cosânzeana şi alţii, în vreme ce pe nivelul unul îi vei întâlni Spiriduşul, Ursitoare, Viteazul sau pe Barbă-Cot!

Iar elementele de poveste nu se termină aici! Citind scenariul şi regulile, vei înţelege că acest boardgame este bine gândit şi nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. Este un joc pe care îl vei găsi în două variante diferite, recomandat pentru vârsta 14+ și 6+. În funcţie de regulile alese, jocul poate dura între 60 şi 150 de minute.

Jocul îți oferă şansă să îţi exersezi imaginaţia şi abilităţile! Astfel vei intra în lumea basmelor româneşti şi vei trăi experienţe incredibile alături de Făt Frumos, Împăratul Verde, Zâna Zânelor şi Ileana Cosânzeana! Iar aceştia sunt doar câţiva dintre protagonişti – restul îi vei afla pe tabla de joc!

spot_imgspot_img