Reguli de folosire a oglinzilor in automobil

In scoala de soferi inveti ca oglinzile sunt extrem de importante in timpul condusului. Cu toate astea, putini sunt cei care le folosesc corect.

Daca vrei sa fii in siguranta la volan si sa ii mentii in siguranta si pe cei din jurul tau, este esential sa stii cum trebuie sa fie folosite oglinzile. Acestea te ajuta sa vezi ce se afla in spatele masinii si sa eviti eventuale probleme.

Cum folosesti oglinzile in timpul examenului auto?

Daca iti doresti sa iei permisu, trebuie sa folosesti oglinzile retrovizoare tot timpul. In caz contrar, examinatorul te poate depuncta. Este bine sa faci urmatoarele lucruri:

  • Regleaza oglinzile inainte de a porni motorul, chiar daca sunt reglate. Ii vei arata examinatorului ca nu ai uitat de ele;
  • Foloseste preventiv atat oglinzile de pe usi, cat si oglinda din interior! Fa asta cat mai des, insa nu iti lua prea mult ochii de la drum;
  • Cu cat conduci mai repede, cu atat trebuie sa verifici oglinzile mai des;
  • Uita-te in oglinzi ori de cate ori schimbi directia, accelerezi, franezi, opresti, te intorci sau te apropii de un potential pericol.

Care sunt oglinzile pe care le ai in automobil?

  1. Oglinzile de exterior. Acestea sunt oglinzi convexe, care asigura un unghi mai mare de vizibilitate. Este bine sa fie ajustate in asa fel incat sa obtii cea mai buna imagine, fara a misca prea mult capul. Atunci cand le reglezi, stii ca sunt corect reglate daca vezi o parte mica din masina in ele.
  2. Oglinzile de interior. Sunt realizate din sticla plata si reflecta tot ceea ce se intampla in spatele masinii la o scara naturala. Vei putea evalua bine distanta la care se afla vehiculul din spatele tau. IN general, oglinzile de interior sunt dotate cu un sistem anti-orbire.
  3. Oglinzile pentru punctul mort. In ultima vreme au aparut oglinzi ce pot fi atasate la cele exterioare, care pot acoperi punctul mort. Sunt foarte eficiente si merita instalate.

Oglinzile reprezinta o parte importanta a sigurantei in trafic, motiv pentru care trebuie sa fie folosite corect si cu foarte mare grija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *