Reparații PC / laptop

Firma de reparații laptopuri Constanța SmeuGSM repară laptopuri și calculatoare de la toate mărcile: HP, Lenovo, Toshiba, Compaq, Acer, Dell, Asus, Sony Vaio, Samsung, Fujitsu Siemens, Apple Macbook, MSI, IBM, Gateway, eMachines cu orice grad de complexitate. Repararea laptopurilor se efectuează în cel mai scurt timp posibil, grație experienței vaste a personalului calificat, care dispune de cele mai moderne echipamente pentru diagnosticarea și repararea laptopurilor.

Repararea profesională a plăcii de bază pentru laptop

Există o mare diferență între plăcile de bază pentru laptop și PC. Diferența este că în laptopuri sunt integrate multe componente, iar în computerele desktop sunt conectate suplimentar (până la placa video). Exact acest lucru asigură dimensiunile reduse și consumul redus de energie al laptopurilor. Pe de altă parte, acest lucru duce la mai multe dezavantaje: probleme cu disiparea căldurii, securitate mai mică, costuri mult mai mari ale plăcilor de bază, practic lipsită de interschimbabilitate (majoritatea laptopurilor folosesc plăci de bază concepute special pentru model). Toate acestea arată că reparația plăcii de bază pentru laptop, trebuie abordată într-un mod complet diferit.

De ce se poate defecta placa de bază a unui laptop?

Există multe motive pentru care placa de bază sau oricare dintre componentele unui laptop pot eșua. În mod condiționat, aceste motive pot fi împărțite în două grupuri. Primul include acele motive care nu depind de utilizator. Cel mai adesea acestea sunt surse de alimentare de calitate slabă (mai precis fluctuații de tensiune, adaptor/încărcător sau baterie defectă), defecte de fabricație și altele. Acestea deteriorează sursei de alimentare și circuitului de încărcare, podurile sud și nord, placa video și alte componente. Al doilea grup include acțiunile (sau inacțiunile) utilizatorului. Șocurile și lovirile sunt pe primul loc. Acestea pot duce la apariția microfisurilor pe diverse părți ale plăcii și la întreruperea conexiunilor. Deosebit de periculoase sunt loviturile ascuțite pe tastele tastaturii, deoarece sub ele se află placa de bază. 

Nu mai puțin periculoasă este scurgerea de lichid pe laptop. Pătrunzând prin tastatură, lichidul cade direct pe placa de bază, ceea ce duce la coroziune sau electroliză, acest lucru ducând la imposibilitatea de a mai repara laptopul. Un alt motiv comun este nerespectarea regulilor de operare. Aceasta include supraîncălzirea laptopului și deteriorarea asociată a plăcii de bază, datorită întreținerii premature, funcționării suprafețelor moi, care păstrează căldura și multe altele. O altă cauză a deteriorării plăcii de bază este conexiunea neglijentă a dispozitivului la surse externe, în special la porturile USB. În timp, se produc defecțiuni, care pot provoca un scurtcircuit și deteriorarea podului sudic al laptopului.

De ce să nu repari singur laptopul?

Încercările de reparare neprofesionistă a unei plăci de bază pentru laptop sau de întreținere, merită o mențiune specială. Proprietarii de laptopuri încearcă deseori să le curețe singuri, pentru a face reparații minore. Însă reparația laptopului, indiferent dacă este o problemă minoră sau una majoră, trebuie încredințată firmei de reparații laptopuri Contanța smeugsm.ro, deoarece, aici există profesioniști. Ca urmare a acțiunilor neglijente, placa de bază se dovedește adesea, a fi deteriorate. Astfel, încercarea de a economisi poate deveni o problemă gravă. Succesul reparării plăcii de bază depinde aproape în totalitate de doi factori. 

Primul factor este calificarea specialistului care efectuează reparația. Acest factor afectează practic toate etapele, începând cu diagnosticul laptopului. Gradul de deteriorare identificat necorespunzător sau alegerea incorectă a metodei de reparații, poate duce la restaurarea cu succes a laptopului și poate crește semnificativ costul reparației. Complexitatea diagnosticării și reparării plăcii de bază pentru laptop, afectează, de asemenea, cerințele pentru echipamentele utilizate pentru efectuarea acestor procese. Pentru performanța lor de calitate, sunt necesare stații de lipit, osciloscoape, stații termo-aeriene, microscop, mobilier special antistatic și multe altele. Este puțin probabil să repari o placă de bază acasă doar cu un fier de lipit și un multimetru. Astfel de experimente sunt mai susceptibile de a duce la probleme și mai grave și, în consecință, la pierderi mai mari.

Preț pentru reparații laptopuri

Una dintre cele mai importante sarcini ale smeugsm.ro este reparația laptopului la cel mai mic preț posibil. Fiecare caz este luat în considerare în mod individual pentru a minimiza costurile. Deși, uneori prețul poate varia, fiind mai scump dacă trebuie înlocuit un element scump. În astfel de cazuri, costul reparațiilor poate fi redus prin utilizarea pieselor de schimb second-hand. Repararea unui laptop cu piese second-hand este posibilă în toate cazurile, cu excepția reparațiilor la placa de bază la nivelul elementelor. Smeugsm.ro îți oferă diferite opțiuni, iar tu o vei alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

Diagnosticarea laptopului

Prețul pentru diagnosticarea laptopului este standard. Această sumă se plătește numai dacă, după diagnosticarea laptopului refuzi reparația sau când repararea acestuia este imposibilă. Dacă decizi să efectuezi reparația la firma de reparații laptopuri, diagnosticarea este inclusă în prețul reparației. După efectuarea diagnosticării și determinarea problemei, specialistul te va contacta cu siguranță și îți va comunica termenii și prețul reparației. Atunci când motivul pagubei este evident, termenii și prețul pot fi convenite la livrarea laptopului.

Termene limită pentru reparațiile laptopurilor

Reparația specializată a laptopurilor este un proces complex în mai multe etape, care necesită perioade mai mari de timp. Totuși, sarcină principală a specialiștilor firmei smeugsm.ro este de a efectua reparații în cel mai scurt timp posibil. Această perioadă depinde de complexitatea daunelor, de intervalul în care apare defecțiunea, de disponibilitatea pieselor de schimb și de sarcina curentă. Termenele variază, începând de la câteva ore până la câteva zile.

Reparaţie computer

Dacă computerul tău a început să se miște încet, se blochează constant, observi o problemă cu programele și acestea nu pornesc corect sau PC-ul nu pornește, cu siguranță ai o problemă. Adu-l la centrul de reparații calculator smeugsm.ro, unde echipa de specialiști va găsi și rezolva toate problemele legate de software și hardware. La smeugsm.ro se repară atât computerele asamblate, cât și cele desktop de la mărcile Lenovo, IBM, HP, Compaq, Dell, Fujitsu Siemens, Toshiba, Apple, Asus, Sony, Acer, MSI și altele.

Care este procedura pentru repararea computerelor?

Pentru a efectua diagnosticarea și reparația computerului tău, trebuie să îl aduci la service-ul Smeugsm. Echipa nu oferă serviciul de reparare a computerelor acasă, deoarece există o cantitate semnificativă de echipamente de service profesionale, piese de schimb și componente care nu pot fi transferate acasă sau la birou.

Prețurile pentru reparația computerelor

Prețurile pentru repararea computerelor desktop sunt semnificativ mai mici decât cele pentru laptopuri, deoarece există posibilitatea de a înlocui o componentă la un preț mai mic decât cel pentru reparații. Odată ce problema a fost diagnosticată, vei fi contactat pentru a ți se comunica problema și costul reparației. Reparația este efectuată numai după aprobarea ta.

Termene limită pentru reparații calculatoare

Calculatoarele sunt relativ ușor de reparat, astfel încât termenele limită sunt de obicei scurte. Timpul de reparație poate fi extins din două motive. Primul este în cazul în care defecțiunea apare pe o perioadă lungă de timp și/sau este intermitentă, atunci diagnosticul durează mai mult decât repararea efectivă. Al doilea motiv pentru prelungirea termenului este în cazul reparațiilor complexe pe placa de bază, placa video high-end sau surse de alimentare high-end, care pot necesita livrarea de elemente din străinătate, dar acest lucru este rar și acest tip de reparații este, în multe cazuri, neprofitabil pentru client. 

De ce să alegi firma de reparații laptopuri și calculatoare smeugsm.ro?

Firma de reparații calculator smeugsm.ro are o vastă experiență în repararea echipamentelor informatice. Specialiștii firmei repară calculatoare de orice complexitate, vei primi o garanție pentru service și piesele investite, reparația calculatoarelor se face în cel mai scurt timp posibil, și de asemenea, există o gamă largă de piese de schimb și importul direct al acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *