Reversul cazului Djokovic? Serbia abandonează un proiect de exploatare a litiului de către anglo-australienii de la Rio Tinto – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Serbia a anunțat că va renunța la un proiect minier de exploatare a litiului pe un perimetru acordat companiei anglo-australiene, Rio Tinto, potrivit AFP.

„Am satisfăcut toate cererile protestatarilor și am pus capăt Rio Tinto în Serbia”, a declarat Ana Brnabic într-o declarație difuzată de televiziunea de stat (RTS).

Reacția guvernului sârb vine după ce Australia l-a expulzat pe campionul sârb Novak Djokovici-un mare adversar al proiectului-din Australia.

Un proiect minier controversat și teoria conspirației de pe internet

Mii de manifestanţi au blocat în Serbia timp de mai multe săptămâni începând din decembrie şosele, autostrăzi şi artere urbane, într-un nou protest antiguvernamental şi împotriva unui proiect al companiei anglo-australiene Rio Tinto de exploatare a unei mine de litiu, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Compania anglo-australiană a promis că va respecta toate standardele de mediu sârbe şi europene, dar ecologiştii susţin că proiectul minei de litiu în valoare de circa 2,4 miliarde de dolari va polua ireversibil terenurile şi resursele de apă potabilă în zonă.

Interesant, în ultimele zile au început să circule intensiv pe internet și rețelele de socializare informații care se străduiau să facă o legătură între expulzarea lui Novak Djokovic din Australia, ratând șansa participării la AO, și acest proiect minier.

Campionul sârb s-a exprimat de mai multe ori împotriva acestui proiect și a cerut oamenilor să iasă la proteste.

spot_imgspot_img