Rezultate alegeri europarlamentare 2024. Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a câștigat un nou mandat, din postura de independent

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nicu Ștefănuță a câștigat un nou mandat de europarlamentar, după ce la alegerile europarlamentare de duminică a candidat independent. Ștefănuță are 3,04%, adică peste 256.000 de voturi, conform echipei sale de campanie. El este în Parlamentul European din 2019, fiind ales pe listele USR, partid din care și-a dat ulterior demisia.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Pentru a intra în PE, un candidat independent trebuie să treacă pragul de 3%.

Nicu Ștefănuță a anunțat în luna ianuarie că va candida la alegerile europarlamentare din acest an ca independent.

În decembrie 2023, eurodeputatul Nicu Ştefănuţă a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Grupului Verzilor / Alianţa Liberă Europeană (ALE) din Parlamentul European.

Nicu Ştefănuţă este primul europarlamentar român membru al Grupului Verzilor din Parlamentul European şi primul europarlamentar din Europa de Est ales în această funcţie, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

În septembrie 2023, Nicu Ştefănuţă a pus bazele Coaliţiei Verde Progresiste, alături de partidele Volt, ACUM şi SENS, la Bucureşti. Ales pe lista USR, Nicu Ştefănuţă este la primul mandat de europarlamentar. Acesta a demisionat din USR în ianuarie 2023 şi în prezent este independent.

spot_imgspot_img