Riscul de spitalizare cu varianta Omicron, mai mic cu 40-45% decât la Delta – studiu britanic – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Riscul de internare în spital al celor infectați cu varianta Omicron a coronavirusului este cu 40% până la 45% mai mic decât în cazul pacienților cu varianta Delta, potrivit unui studiu realizat de Imperial College din Londra, citat de Reuters.

„În general, am găsit indicii ale unei reduceri a riscului de spitalizare pentru infecțiile Omicron în raport cu cele Delta, făcând o medie a tuturor cazurilor din perioada de studiu”, au declarat cercetătorii despre studiul care a analizat datele de la cazurile confirmate prin teste PCR în Anglia între 1 și 14 decembrie.

Cercetarea britanică vine după un studiu sud-african publicat miercuri, care a constatat că persoanele diagnosticate cu Omicron în Africa de Sud între 1 octombrie și 30 noiembrie au avut cu 80% mai puține șanse de a fi internate în spital decât cele diagnosticate cu o altă variantă în aceeași perioadă.

Cercetătorii de la Imperial College au precizat că riscul oricărei vizite la spital în cazul Omicron a fost cu 20% până la 25% mai mic decât în cazul Delta.

Totuși, ei au adăugat că reducerile ratelor de spitalizare trebuie să fie puse în contrast cu riscul mai mare de infectare cu Omicron, din cauza reducerii protecției oferite atât de vaccinare, cât și de infecția naturală.

Marea Britanie a raportat miercuri mai mult de 100.000 de cazuri noi de COVID-19, pentru prima dată de când sunt disponibile testele pe scară largă.

Realizatorii studiului spun că estimările lor sugerează că persoanele care au primit cel puțin două doze de vaccin au rămas substanțial protejate împotriva spitalizării, chiar dacă protecția împotriva infecției s-a pierdut în mare măsură împotriva variantei Omicron.

spot_imgspot_img