România, cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din Uniunea Europeană. Ce spune ministrul de Interne – Esential

Weekendul care tocmai a trecut a fost unul dintre cele mai sângeroase de pe șoselele din România în acest an – nu mai puțin de 24 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere. Ministrul de Interne, Lucian Bode, enumeră printre principalele cauze ale accidentelor: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina bicicliştilor, neacordarea de prioritate la trecerea pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere pentru vehicule.

Bode a reamintit că România a avut cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din Uniunea Europeană, în 2019. El a spus că, raportându-ne însă la 2019, numărul accidentelor grave a scăzut în primele 6 luni ale acestui an.

Conform lui Bode, principalele cauze de producere a accidentelor sunt: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina bicicliştilor, neacordarea de prioritate la trecerea pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere pentru vehicule.

Lucian Bode a menţionat că în 2019 au fost aplicat 929.000 de sancţiuni contravenţionale, iar 48% dintre acestea au fost pentru cele cinci cauze generatoare de accidente grave. De asemenea, în primul semestru din 2021 au fost date 409 sancţiuni contravenţionale.

Ministrul de Interne a mai declarat că în 1% din accidentele rutiere grave din 2019 au fost implicate autoturisme cu volanul pe dreapta.

Ministrul Afacerilor Interne a făcut un apel către conducătorii auto să circule cu prudenţă şi să nu se grăbească.

Weekend plin de accidente rutiere pe drumurile din țară

Weekendul ce tocmai a trecut a fost unul dintre cele mai sângeroase de pe șoselele din România în acest an. Nu mai puțin de 24 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere.
Cel mai grav accident s-a petrecut pe DN2 (E85), în județul Bacău, la Răcăciuni – cinci adulți și doi minori și-au pierdut viața după ce un microbuz s-a ciocnit frontal cu un Mercedes cu volan pe dreapta înmatriculat în Marea Britanie.

Cele mai mari valori ale traficului din Moldova în prezent se desfășoară pe DN2/E85, un drum național cu câte o bandă pe sens și un acostament puțin mai lat folosit adesea neregulamentar de către șoferi drept încă o bandă de circulație – unul din drumurile naționale cele mai periculoase după numărul de accidente.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *