România este o ţară sigură din acest punct de vedere – Capital

Zeci de mii de imigranți au fost opriți la graniță!

Migranții folosesc România ca ţară de tranzit pentru a ajunge în vestul Europei şi, în vreme ce centrul de la Timişoara destinat lor este suprasolicitat, în alte centre din ţară destinate migranţilor sunt locuri libere, explică ministrul.

„Inspectoratul General pentru Imigrări nu a pierdut controlul. Vreau să spun foarte clar, de la început: România este o ţară sigură din acest punct de vedere. Faptul că ne aflăm pe ruta Balcanilor de Vest, cu preponderenţă migranţii încearcă să ajungă în România prin Serbia mai departe, prin Ungaria, să ajungă în vest.

România este o ţară de tranzit. Problema migranţilor nu este o problemă a României, este o problemă a Europei, este o problemă mondială. Uitaţi-vă ce se întâmplă în Spania, ce se întâmplă în Italia, în Malta, în Grecia, în Turcia. Vorbim de zeci de mii de migranţi – nu pot să dau cifre exacte pentru că sunt date nedestinate publicităţii – dar vorbim de zeci de mii de migranţi care au încercat să intre în România şi cred că 70-80% dintre aceştia, aproape 80% dintre aceştia au fost opriţi la graniţă. Cei care au intrat în România şi au fost legitimaţi, 98% dintre cei legitimaţi aveau forme legale de şedere temporară în România”, a declarat Lucian Bode, miercuri seară, la Antena 3.

Autoritățile, gate să oprească la graniță majoritatea imigranților

Acesta a adăugat că centrele Inspectoratului pentru imigrări sunt în regim deschis. Conform celor spuse de Lucian Bode, mulţi dintre imigranți încearcă să ajungă în vestul ţării.

„Degeaba îi ducem noi în centru în Galaţi, că ei vor încerca să ajungă la Timişoara. Gradul de ocupare este undeva de 80%, din cele 1.300-1.400 de locuri cât avem noi în cele şase centre. Este de peste sută la sută în Timişoara”, a spus ministrul.

Ministrul a precizat că nu şi doreşte să vadă crima de la Timişoara dintre migranţi fiind „exploatată emoţional” de către nimeni. El a arătat că Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Poliţia ş Inspectoratul pentru Imigrări în zona de vest sunt „dimensionate corespunzător” acestei situaţii atât în ceea ce priveşte resursele umane, cât şi dotările.

„Suntem pregătiţi să oprim la graniţă majoritatea acestor migranţi. Pe primele patru luni ale anului 2021 nu se înregistrează creşteri semnificative faţă de anul trecut, dar în acelaşi timp lucrăm şi la alt aspect: la destructurarea reţelelor de facilitatori, acele călăuze”, a completat ministrul.

Potrivit acestuia, autorul crimei de la Timişoara a fost identificat, iar datele autorităţilor române arată că acesta a plecat din România.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *