România trimite în Turcia paturi, saltele, perne şi prosoape

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Având în vedere cutremurul major produs în data de 06.02.2023 pe teritoriul Republicii Turcia şi luând act de solicitarea adresată României de către Comisia Europeană, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă (ECHO-ERCC), de a pune la dispoziţie Republicii Turce, din rezerva rescEU, aflată pe teritoriul României, mai multe tipuri de produse de adăpost, date fiind responsabilităţile ce revin ţării noastre, ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt), astăzi, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, anunţă Executivul.

Hotărârea nou adoptată prevede acordarea asistenţei internaţionale pentru Republica Turcia, constând în asigurarea transportului de produse pentru adăpost, aflate în rezerva rescEU, de pe teritoriul României.

De asemenea, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin unităţile subordonate, va asigura sprijin pentru încărcarea şi transportul produselor de adăpost, de la locul de depozitare până la staţiile CFR Marfă ale Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A. de pe raza localităţii/municipiului, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A. va asigura preluarea şi transportul produselor în Republica Turcia, pe ruta România-Bulgaria-Turcia, Ministerul Apărării Naţionale va asigura transportul personalului specializat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care va asigura la destinaţie, instruirea privind punerea în funcţiune/montarea echipamentelor, a personalului autorităţilor de protecţie civilă din Republica Turcia, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin structurile de specialitate, întreprinde demersurile necesare pentru centralizarea informaţiilor reprezentând parametrii tehnici şi descriptivi (formular Part A) ai misiunii şi bugetul estimativ şi promovarea dosarului de rambursare a cheltuielilor proprii de transport, precum şi a celor efectuate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii sau, după caz, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A. şi Ministerul Apărării Naţionale, în procent de 100%, din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale şi în legătură proiectul cu titlul Romanian Shelter Capacity (RO-Shelt).

Potrivit documentului, România va trimite în Turcia 8.000 de paturi, 8.000 saltele, şi 8.000 de perne, precum şi feţe de perne, cearşafuri şi prosoape.

Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acţiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacităţi de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfăşurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă. Prin acest program, produsele pot fi puse la dispoziţia ţărilor care se confruntă cu situaţii de urgenţă de amploare şi care în baza cererilor de asistenţă internaţională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situaţii de urgenţă. Din acelaşi stoc, în luna decembrie a anului trecut, 40 de generatoare au fost trimise Ucrainei, în contextului situaţiei generate de agresiunea militară rusă pe teritoriul acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img