Rusia amenință statele baltice: „Vom răspunde cu măsuri asimetrice”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Atitudinea ostilă” a țărilor baltice a dus la ruperea majorității legăturilor lor cu Rusia, a transmis duminică ministerul rus de externe, avertizând totodată că Moscova va răspunde cu „măsuri asimetrice”, transmite Reuters.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de ExterneFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

„Din cauza poziției deschis ostile a Vilnius, Riga și Tallinn, toate legăturile interstatale, interdepartamentale, regionale și sectoriale cu Rusia au fost rupte”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, pentru agenția de presă de stat RIA, făcând referire la capitalele Lituaniei, Letoniei și Estoniei.

Ea a adăugat că Moscova va continua să folosească măsuri diplomatice de influență asupra țărilor baltice.

Recent, Estonia a acuzat Rusia că a încălcat reglementările internaționale privind spațiul aerian prin interferența cu semnalele GPS, iar țările baltice se numără printre cele care sunt „profund îngrijorate” de activitățile pe care le-au numit spionaj rusesc, a transmis NATO zilele trecute.

„Vom răspunde cu măsuri asimetrice”

Zaharova, fără să precizeze la ce măsuri luate de țările baltice se referă, a declarat pentru RIA că Moscova va răspunde acțiunilor ostile ale Letoniei, Lituaniei și Estoniei, cu măsuri asimetrice.

„Vom răspunde, de asemenea, acțiunilor ostile ale statelor baltice cu măsuri asimetrice, în primul rând în domeniile economic și de tranzit”, a spus ea.

În februarie, poliția rusă i-a inclus pe premierul estonian Kaja Kallas, pe ministrul lituanian al culturii și pe membrii fostului parlament leton pe o listă de persoane date în urmărire pentru distrugerea unor monumente din epoca sovietică.

spot_imgspot_img