Rusia avertizează cu privire la NATO. Se va aduce armament modern în Donbass – Capital

Rusia avertizează cu privire la NATO. Se va aduce armament modern în Donbass

Potrivit lui, acest armament ar urma să fie folosit de către Ucraina, exercițiile Sea Breeze-2021 fiind doar un pretext.

”Exact acolo, folosind exercițiile drept paravan, se intenționează să fie duse armament și muniție moderne, precum și bunuri materiale pentru trupele ucrainene”, a subliniat el asigurând că, ulterior, armamentul va fi transferat în Donbass.

El mai spune că, pentru exercițiile menționate și care au fost planificate să se desfășoare din 28 iunie până la 10 iulie, cu participarea țărilor NATO, se dorește mobilizarea a circa patru mii de militari, 40 de nave de război, șalupe și nave auxiliare, precum și 30 de unități de tehnică de aviație și mai mult de 100 de vehicule și blindate.

Conform scenariului aprobat pentru manevre, țările vor exersa acțiuni în condițiile unei ”situații de criză”, provocate de niște ”formațiuni armate ilegale”, în opinia Kievului și care se bucură de ”sprijinul total” al statului vecin. Și, în pofida statutului maritim al exercițiilor, granițele reale ale activității militare vor trece mult dincolo de limitele secțiunii ucrainene din Marea Neagră, a constatat Konașenkov.

Rusia va urmări cu atenție aceste exerciții

Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, general-maiorul Igor Konașenkov mai spune că Rusia va urmări cu atenție pregătirea și desfășurarea exercițiilor ucraineano-americane cu implicarea țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice.

Acesta a mai spus că Rusia își rezervă dreptul de a reacționa la situație și de a lua măsuri dacă va considera oportun din punctul de vedere al asigurării securității sale militare.

Sursă foto: dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *