Rusia pune pauză la atacurile cu rachete. Ce plănuiește în viitor – oficial ucrainean

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Armata rusă ia o ”pauză de la rachete” după atacurile grele din ultimele săptămâni, afirmă forţele armate ucrainene. Moscova foloseşte acest răgaz pentru a pregăti în continuare atacuri pe scară largă, transmite dpa, ctitată de Agerpres.

Rămăsițele unei rachete după atacul rusesc asupra portului OdesaFoto: STR / AFP / Profimedia

Vadim Skibizki, reprezentant al serviciului de informaţii militare ucrainean, a declarat că armata rusă verifică în acest moment ce ţinte ar trebui atacate şi evaluează impactul atacurilor anterioare. În plus, noi rachete sunt pregătite pentru desfăşurare şi acest lucru necesită timp, a spus Skibizki.

Deoarece Rusia a consumat o mare parte din rachetele pentru luptă, sunt scoase din depozit şi recondiţionate proiectile construite în epoca sovietică, a spus el. Multe dintre aceste arme vechi fie nu au reuşit să îşi atingă ţinta, fie au explodat pe traiectorie înainte de a atinge ţinta, a spus el.

Cu toate acestea, Rusia foloseşte şi rachete moderne din rezerva sa strategică.”Din fragmente şi resturi putem spune că rachetele au fost construite anul acesta”.”Asta înseamnă că merg direct de la linia de asamblare pe câmpul de luptă”, a spus Skibizki.

Chiar dacă producţia a scăzut semnificativ în comparaţie cu perioada de dinaintea declanşării războiului, Rusia construieşte încă suficiente rachete de croazieră şi arme pentru a fi folosite împotriva Ucrainei, ocolind sancţiunile, a spus oficialul militar ucrainean.

spot_imgspot_img