ȘASE modalități de a menține lucrătorii în siguranță în industria construcțiilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Munca în construcții este o activitate periculoasă în mod inerent, cu un risc ridicat de accidente la fața locului, precum și riscuri de sănătate și siguranță din ce în ce mai complexe și pericole în afara șantierului. 

Acesta este motivul pentru care cunoașterea celor mai bune modalități de a preveni pericolele pe șantier te va pune în poziția optimă pentru a continua să atragi cei mai buni lucrători.

Iată cum poți îmbunătăți sănătatea și siguranța pe șantiere

Asigură-te că poartă echipamentul de protecție

Purtarea echipamentului personal de protecție corect ar putea însemna diferența dintre o rană ușoară și o rană pe termen lung. Pentru siguranța muncitorilor de pe șantier, aisgură-te că achiziționezi haine de muncă reflectorizante de la Husdago pentru că este important să le oferi angajaților echipamentul adecvat în funcție de tipul de muncă efectuată. Acesta poate include căști, protecție pentru urechi, ochelari de protecție, genunchiere și jachete reflectorizante. Dacă devin uzate sau inadecvate scopului, ele trebuie înlocuite imediat. 

Instrumentele și echipamentele trebuie să fie inspectate în mod regulat

Muncitorii din construcții se bazează pe instrumentele lor pentru a lucra eficient și pentru a-și îndeplini sarcinile. Dacă uneltele lor sunt nesigure sau rupte, există riscuri mai mari de accidente grave, inclusiv pierderea membrelor.

Echipamentul trebuie inspectat în mod regulat pentru a se asigura că nu există defecțiuni sau defecte ale echipamentului. Este atât responsabilitatea lucrătorului, cât și a angajatorului să evidențieze problemele legate de echipamentul defecte.

Minimizează și gestioneză riscul

Multe probleme obișnuite de siguranță pot fi evitate prin efectuarea de audituri regulate de siguranță și prin stabilirea unor proceduri de raportare, evaluare și abordare a riscurilor potențiale.

Lucrătorii trebuie să aibă suficientă pregătire în domeniul sănătății și siguranței în construcții. Aceștia ar trebui să fie pe deplin competenți și conștienți de riscurile asociate acțiunilor lor, în special atunci când lucrează la înălțime, cu utilaje sau în spații închise. Se recomandă ca aceștia să aibă o conștientizare adecvată a primului ajutor și să poată administra tehnici de bază de salvare.

Oferă informații despre condițiile de mediu

Condițiile meteorologice extreme pot cauza pericole grave de siguranță. Planul dumneavoastră de urgență la fața locului ar trebui să ofere linii directoare clare pentru lucrătorii care trebuie să întrerupă munca în caz de dezastru natural, condiții severe de mediu sau alte circumstanțe de urgență.

Folosește indicatoare de siguranță

Șantierele sunt pline de potențiale pericole, nu doar pentru muncitori, ci și pentru public. Este important să evidențiați orice pericol cu semne și afișe, avertizând pe toți cei din apropiere să ia măsuri de precauție.

Indicatoarele de siguranță reprezintă o modalitate rentabilă de a reduce accidentele, care ar putea indica pericole precum căderea obiectelor, prezența vehiculelor mari sau a substanțelor chimice. Aceste indicatoare ar trebui să arate, de asemenea, facilitățile amplasamentului (cum ar fi toaletele), punctele de intrare și ieșire și echipamentul de prim ajutor.

Menține comunicarea între echipe

În mod obișnuit, pe un șantier sunt mulți oameni care îndeplinesc diferite sarcini la un moment dat, astfel încât menținerea comunicării între toate echipele poate ajuta la asigurarea faptului că toți sunt conștienți unul de celălalt.

Pentru a menține comunicarea pe un șantier, ați putea organiza întâlniri zilnice de informare în care toată lumea poate afla ce activități au loc la fața locului sau să creeze o politică care să încurajeze pe toți să se informeze reciproc când trec la o nouă sarcină.

Acestea fiind spuse, cu o planificare și implementare atentă, este posibil ca toate șantierele să atingă obiectivul de a crea un mediu fără vătămări la locul de muncă.

Sursă foto: Unsplash.com

spot_imgspot_img