Scandal în Australia: Facebook a blocat orice conținut media pentru utilizatorii rețelei VIDEO – International

Australienii s-au trezit joi dimineață cu news feed-ul golit de orice știre locală sau internațională. Motivul: Facebook a blocat orice conținut media, în urma unui scandal care durează deja de ceva vreme și care a culminat recent cu decizia de a bloca distribuirea de conținut jurnalistic, unii acuzând astfel că este cenzurat accesul publicului la informații esențiale, relatează BCC și Reuters.

Blocarea conținutului de pe platforma socială vine ca reacție la o propunere legislativă care i-ar obliga pe giganții tech Facebook și Google să negocieze cu companiile media și să plătească pentru conținutul de pe rețelele sociale.

Câteva pagini guvernamentale care vizau serviciile de sănătate și urgență, pagini privind acțiuni caritabile sau agenția de meteorologie au fost și ele blocate, Facebook recunoscând ulterior că acestea au fost ”victime colaterale”, potrivit BBC.

Guvernul australian a criticat vehement mișcarea companiei, transmițând că demonstrează ”puterea imensă” pe care o au pe piață giganții social media.

Oficialii guvernamentali mai spun că impactul asupra comunității este extraordinar de mare, în contextul în care în jur de 17 milioane de australieni accesează rețeaua socială lunar. Escaladarea dramatică a conflictului a generat reacții critice și din partea jurnaliștilor, politicienilor și activiștilor specializați în drepturile omului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *