Scenaristul „The Social Network” pregătește un film despre responsabilitatea Facebook în atacul de la Capitoliu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Aaron Sorkin, scenaristul premiat cu Oscar pentru „The Social Network”, pregătește un nou film despre Facebook, care va explora responsabilitatea platformei în asaltul asupra Capitoliului din Statele Unite, la 6 ianuarie 2021, potrivit AFP.

Aaron SorkinFoto: Robyn Beck / AFP / Profimedia

În „The Social Network” (2010), Sorkin a descris primii ani ai Facebook, oferind un portret deloc măgulitor al șefului său, Mark Zuckerberg.

El intenționează acum să abordeze rolul jucat de rețeaua socială în polarizarea tot mai mare a societății americane cu cel mai izbitor episod al său din istoria recentă: revolta a sute de persoane la Washington, la 6 ianuarie 2021, motivată de minciunile lui Donald Trump cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale și de influența mișcării conspiraționiste QAnon.

„Am să scriu despre asta. Dau vina pe Facebook pentru 6 ianuarie”, a declarat scenaristul pentru podcastul The Town în această săptămână.

El l-a acuzat pe Mark Zuckerberg că a prioritizat creșterea platformei în detrimentul integrității acesteia, în ciuda averii sale personale imense.

„Facebook și-a schimbat, printre altele, algoritmul pentru a promova conținutul cel mai conflictual posibil, pentru că așa crește gradul de implicare a utilizatorilor”, a amintit el.

Rugat să precizeze responsabilitatea Facebook în ceea ce privește revolta americană din 6 ianuarie, scenaristul a refuzat să dezvăluie mai multe.

„Va trebui să cumpărați un bilet de cinema”, a zâmbit el.

Marile rețele de socializare, devenite esențiale pentru difuzarea informațiilor, sunt acuzate în mod regulat că nu își moderează suficient conținutul și că permit proliferarea anumitor teorii ale conspirației, dar și că exercită o cenzură excesivă.

Filmul „Rețeaua socială”, regizat de David Fincher, a avut un succes comercial și critic uriaș: a fost nominalizat la opt premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

A câștigat trei statuete, inclusiv prin Sorkin pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Scenaristul avansase deja ideea unei „continuări”, cu condiția ca Fincher să accepte să revină în calitate de regizor.

Anul trecut, regizorul a declarat pentru The Guardian că a discutat proiectul cu Sorkin, dar a avertizat că abordarea din nou a Facebook ar deschide „o cutie a Pandorei”.

spot_imgspot_img