Schimbare uriaşă pentru România! Rareş Bogdan a dat verdictul. Banii UE produc revoluţia – Capital

Europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, face dezvăluirea momentului pentru toată România. Banii din programul PNRR pot transforma România într-un jucător uriaş la nivel european.

România se schimbă din temelii

„I-am spus foarte des lui Florin (n.r. Florin Cîțu, premierul României) că în zona de energie, mai ales energie verde, putem fi jucători uriași la nivel european.

În zona de agricultură am fost grânarul Europei, putem alimenta cu hrană 80 de milioane de oameni, putem fi cheia pe dezvoltarea agriculturii”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și șeful Delegației României în cadrul Grupului PPE din Parlamentul European, conform dcnews.ro.

Şansă istorică pentru România

Dar asta nu e tot. Rareş Bogdan a venit cu noi detalii.  „De asemenea, foarte important: România are o șansă istorică, post-pandemie. Capacitățile de producție ale marilor corporații occidentale se află la 10.000 de km. A fost o problemă în alimentările Europei cu materiale. Ce au înțeles corporațiile?

Că trebuie să-și reîntoarcă o parte din capacități în Europa. Unde?! Păi noi avem vechile platforme industriale care sunt legate la rețelele de gaz, de energie electrică, la rețelele de transport, care trebuie modernizate, calea ferată în special. Facem autostrăzi și relocăm. Aducem oamenii acasă”, a spus europarlamentarul.

„Avem nevoie de înțelegere, maturitate, echilibru, viziune și România va fi exact ce a fost!”, a conchis Rareș Bogdan.

Mai mult, Rareș Bogdan a mai spus că s-a bucurat când a aflat că premierul liberal Florin Cîțu l-a apelat pe liderul opoziției, Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre o viitoare întâlnire în legătură cu PNRR.

„Eu m-am bucurat că Florin Cîțu, imediat după vizita de două zile de la Bruxelles, a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe liderul opoziției, Marcel Ciolacu, președintele PSD, pentru un dialog. În această săptămână, acest dialog va avea loc. E un lucru important”, a declarat Rareș Bogdan.

Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost sunat de Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire la care să discute despre principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planul Național de Redresare și Reziliență.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *