Se întâmplă în Germania. Proteste împotriva construirii unei noi autostrăzi – Capital

Proteste în Germania. Militanții se împotrivesc construirii unei noi autostrăzi

Activiștii din domeniul climei și al mediului au ocupat două secțiuni ale autostrăzii 100 din Berlin – în Treptow și Neukölln. 80 de persoane ocupaseră o porțiune aproape completă a A100 în Neukölln sâmbătă dimineață. În jurul orei nouă, 250 de persoane din Treptow au reușit să pătrundă într-un fel de groapă de nisip pe șinele ferate inelare. Până în prezent, dificultățile tehnice au împiedicat construirea autostrăzii sub șine.

În jurul orei 11 dimineața, șeful Direcției Autostradă Nord-Est, Ronald Normann, în calitate de proprietar, a făcut o ofertă celor aproximativ 250 de activiști de a nu depune plângere penală pentru încălcarea legii, dacă părăsesc șantierul în liniște.

Au fost implicați și jurnaliști

Pe cealaltă secțiune de construcții din Neukölln, aproximativ 80 de persoane protestau lângă Grenzallee la ora cinci dimineața, așa cum a anunțat un purtător de cuvânt al poliției. Toată lumea este acum cercetată pentru încălcarea legii.  Printre cei cercetați se numără și 13 jurnaliști.

Ulterior, aceștia au acuzat poliția că nu au luat în considerare libertatea presei. Fotograful de presă Christian Mang a raportat pe Twitter că acțiunea asupra Sonnenallee a dus la arestarea jurnaliștilor și la evacuări extinse.

Ce spune poliția

Poliția a contestat că fotografii nu pot fi identificați ca reprezentanți ai mass-media, ci doar ca „parte a grupului”, așa cum a spus un purtător de cuvânt. Cu toate acestea, fotografiile împărtășite de organizatorii protestelor pe Twitter arată că ofițerii de poliție au luat doi bărbați care transportau camere de filmat. Ambii lucrează ca fotografi pentru agențiile de presă.

 

Sursă foto: Twitter

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *