Se reabilitează clădirea dispensarului din Borsec

Peste 2 milioane de lei vor fi cheltuiți în următoarele 18 luni pentru reabilitarea clădirii dispensarului uman din stațiunea balneară Borsec. Prin proiectul finanțat din fonduri guvernamentale se are în vedere extinderea serviciilor medicale din localitate, potrivit site-ului statiuneaborsec.ro

Săptămâna trecută a fost semnat contractul de finanțare prin Programul de dezvoltare locală (PNDL), care permite reabilitarea imobilului ce găzduiește în acest moment un cabinet de medic de familie și două cabinete stomatologice. Prin lucrările care vor începe anul viitor exteriorul clădirii va fi renovat, izolat termic. Interiorul imobilului de trei nivele va fi complet reabilitat: vor fi înlocuite instalațiile electrice și sanitare, respectiv sistemul de încălzire. Vor fi amenajate mai multe cabinete medicale noi, iar clădirea va fi dotată cu un ascensor.

După spusele primarului Mik József, bugetul total al proiectului este de 2.184.000 lei, din care 1.627.000 este finanțarea prin programul PNDL, iar 557 mii lei este aportul propriu al primăriei. Pe lângă aceste costuri primăria mai trebuie să suporte și costul întocmirii proiectului tehnic.

Prin modernizarea policlinicii localnicii vor beneficia de mai multe servicii medicale: pe lângă cele existente deja (un cabinet de medic de familie și două cabinete stomatologice), imobilul va găzdui și cabinete de ginecologie, ORL, medicină internă, psichologie și medicina muncii.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *