Instructori auto de care trebuie sa te feresti

instructor auto drpciv

Multi tineri atunci cand se decid sa faca scoala de soferi nu acorda multa importanta alegerii acesteia sau a instructorului auto cu care urmeaza sa parcurga orele de pregatire in trafic. Aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care orice doritor de carent o poate face. Cu siguranta am auzit cu totii povesti de groaza despre instructori care si-au lasat elevii in strada sau le-au adresat injurii si i-au tinut sub stres continuu. O astfel de experienta nu ajuta la formarea unor viitori soferi competenti, ci chiar din contra. Cei de la i-drpciv.ro prezinta caracteristicile unui instructor care sa trezeasca semne de intrebare, caz in care se recomanda inlocuirea cu un altul mai bine pregatit.

Care sunt “calitatile” celor mai nepotriviti instructori auto?

1. Inconstienta

E prima zi, nu stie regulile. Este una dintre scuzele pe care instructorii o folosesc de nenumarate ori in primele zile de sofat ale cursantilor. Ei explica astfel celorlalti participanti la trafic de ce elevul nu semnalizeaza sau se incadreaza prost pentru a efectua anumite manevre. Inconstienta cu care trateaza anumiti instructori auto aceste gafe nu este de trecut cu vederea, iar folosirea scuzei “este prima zi” cu siguranta nu este de acceptat. Un instructor auto este responsabil pentru cursant inca din primele ore de condus, iar acesta trebuie sa-si instruiasca elevii corect inca de la primele sedinte.

2. Limbaj greu si injurii la volan

Un cursant se formeaza conform profesorului care il instruieste, indiferent de domeniu. In functie de comportamentul instructorului auto la volan, viitorii soferi au toate sansele sa deprinda aceleasi obiceiuri si comportament. De multe ori in situatii delicate instructorii se reped sa reactioneze violent, sa adreseze injurii si cuvinte urate celorlalti participanti la trafic. Acest comportament se intipareste in mintea cursantului si adesea acesta considera iesirile de gen un comportament natural si normal.

3. Discriminarea fata de ceilalti participanti la trafic

Discriminarea si misoginia sunt doua dintre cele mai problematice elemente cu care ne confruntam in societatea moderna, iar acestea nu fac exceptie atunci cand vine vorba de sofat. Multi instructori isi invata elevii sa discrimineze inca de la primele ore de sofat prin reactii si vorbe precum: “Ai grija ca e femeie la volan” sau “poarta ochelari, asta nu vede”. Aceste remarci nu fac altceva decat sa dezvolte un comportament agresiv si discriminator fara de ceilalti soferi si incurajeaza o atitudine nedorita la volan.

4. Neatentia

In timp ce se desfasoara orele de condus un instructor trebuie sa fie in proportie de 100% atent la ceea ce face elevul sau. Conversatii telefonice, cititul ziarului sau revistelor sau orice alte activitati care nu sunt legate de sofat sunt interzise in timpul orelor de condus. Un instructor auto trebuie sa fie constant atent la manevrele pe care le face cursantul si sa il indrume in cazul in care acesta face vreo greseala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *