Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, despre petrecerile în stradă de Revelion: Apelul nostru a fost să ne protejăm. În România apelul nu funcţionează – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că, în condiţiile în care au permis relaxări ale unor restricții, precum organizarea de petreceri în stradă de Revelion, autorităţile au făcut apel către populaţie să încerce să se protejeze: „Apelul în România nu funcţionează, într-o măsură în care ne exersăm acest muşchi al voinţei şi spiritului civic. (…) Pandemia poate ne-a exersat foarte mult şi acest muşchi al exerciţiului civic”.

El a făcut aceste declarații referindu-se la numărul mare de oameni care au participat la petreceri ignorând măsurile anti-COVID.

  • „A fost un an destul de greu, cu atât mai mult ultimele luni, ne aducem aminte valul patru, deci o oareşcare relaxare era aşteptată şi, poate, binevenită.
  • Acuma, felul în care interacţionăm, aici e de discutat pentru că contextul actual a permis o conformaţie a regulilor sociale mai permisivă, însă apelul nostru a fost acela ca, chiar dacă avem o situaţie mai bună şi sunt permise toate aceste lucruri care până acum au fost într-un fel sau altul restricţionate, ideea este să le facem cu precauţie, să le facem cu atenţie şi să încercăm să ne protejăm.
  • Lucrul ăsta a fost făcut de fiecare aşa cum a considerat. (…) Apelul în România nu funcţionează, într-o măsură în care ne exersăm acest muşchi al voinţei şi spiritului civic, în sensul în care vedem, atunci când funcţionează şi atunci când… indiferent care ar fi triggerul care ne duce la o complianţă mai mare asupra unei direcţii, vedem şi impactul.
  • Pandemia poate ne-a exersat foarte mult şi acest muşchi al exerciţiului civic”, a declarat Andrei Baciu duminică seară, la Digi 24, conform News.ro.

Oficialul din Ministerul Sănătăţii afirmă că România a început pregătirile încă de luna trecută pentru gestionarea celui de-al cincilea val al pandemiei, susținând că testarea va fi mult mai accesibilă, prin intermediul medicilor de familie. Baciu a făcut din nou recomandarea ca populaţia să se vaccineze anti-COVID

spot_imgspot_img