Şeful DNA: Am primit informaţii şi de la servicii, fără a încălca deciziile CCR – Esential

Şeful DNA, Crin Nicu Bologa, a declarat joi că instuția pe care o conduce a primit informații și de la serviciile secrete, fără a încălca decizii ale CCR, fără a avea protocoale şi doar în baza prevederilor legale.

„În toată existenţa DNA şi cred că nu numai în DNA, s-a căutat o colaborare onestă şi loială cu celelalte instituţii ale statului. Pot confirma că fără a încălca decizii ale CCR, fără a avea protocoale şi doar în baza prevederilor legale, am primit informaţii şi de la alte instituţii ale statului, cele implicate în culegerea şi strângerea de informaţii”, a spus şeful DNA, Crin Nicu Bologa, într-o conferinţă online cu jurnaliştii.

„De multe ori, sigur că informaţiile furnizate – în general vorbesc acum – au ajutat la instrumentarea unor cauze penale pentru instituţiile de parchet. (…) Dacă procurorul de caz apreciază că informaţiile sunt suficiente pentru a întocmi un dosar penal, atunci face acest lucru. Întotdeauna, procurorul verifică dacă să meargă sau nu mai departe”, a mai adăugat Bologa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *